Παπαδόπουλος: Απέτυχαν Αναστασιάδης-Χριστόφιας στο Κυπριακό

«Διαπιστώνουμε καθημερινά μια παταγώδη αποτυχία σε ότι αφορά την πολιτική Χριστόφια – Αναστασιάδη, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ στο κυπριακό, αλλά και μια ολοκληρωτική απουσία στρατηγικής για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις πολύ αρνητικές εξελίξεις» δήλωσε ο Πρόεδρός του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ζητώντας παράλληλα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας έχει διαμηνύσει πως η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας δεν διασυνδέεται

με το κυπριακό. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται πως θα μεταβεί στα κατεχόμενα για να συζητήσει απευθείας με τις ούτω καλούμενες αρχές του ψευδοκράτους, για την υιοθέτηση του ευρώ, αναβαθμίζοντας ακόμα ένα θεσμό του ψευδοκράτους», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και συνέχισε επικρίνοντας την ετοιμότητα της κυβέρνησης να συζητήσει άνοιγμα του Κεφαλαίου 17 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε πως ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης παρά τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας και του κ. Ακκιντζί για πόλεμο για το φυσικό αέριο, παρά το Barbaros και τα τουρκικά πλοία στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά τα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει ο αγωγός νερού στα κατεχόμενα, είπε πως είναι έτοιμη η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη να συναινέσει στο άνοιγμα του Κεφαλαίου 17 για την οικονομία.

«Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο το Δημοκρατικό Κόμμα έχει ζητήσει να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο, για να συζητήσουμε το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις εξελίξεις και πως θα διαμορφωθεί μια νέα στρατηγική στο κυπριακό, γιατί τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα