Παπαδόπουλος: Kαθοριστική ήττα για Ελλάδα και Κύπρο στη Σύνο

Η ήττα που υπέστησαν Κύπρος και Ελλάδα στη χθεσινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, ήταν μεγάλη και καθοριστική, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος καλώντας το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ να αντιληφθούν το επικίνδυνο γεωπολιτικό σκηνικό και να συνεργαστούν

ώστε να χαραχθεί νέα στρατηγική στο Κυπριακό με στόχο την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η Τουρκία “θριάμβευσε σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας” καθώς κέρδισε ενώ καλείται να υλοποιήσει αυτονόητες υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση της εμπορίας προσφύγων που η ίδια διευκόλυνε και ενθάρρυνε τους προηγούμενους μήνες.

Με αυτά που που αποφασίστηκαν χθες πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων οι κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας που κερδήθηκαν με αγώνες το 2006, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Παρατήρησε στη συνέχεια ότι “λίγους μήνες μετά που τουρκικά που πολεμικά πλοία παραβίασαν την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και απειλούσαν με πόλεμο, με τη συναίνεση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά στο άνοιγμα του κεφαλαίου 7, εφαρμόζει χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα κεφαλαίων που μπλοκάρει η Κυπριακή Δημοκρατία από τις αρχές του 2016, χρηματοδοτεί την Τουρκία με 3 δις ευρώ τουλάχιστον και αναβαθμίζει και αντιμετωπίζει προνομιακά την Τουρκία σε ό,τι αφορά τη διακίνηση προσώπων και σε θέματα τελωνειακής ένωσης παρά το γεγονός ότι η Τουρκία μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει καμία υποχρέωση της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Το πλέον επικίνδυνο με όλα αυτά είναι το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, θεωρεί ότι τα ούτω καλούμενα αυτά επιτεύγματα είναι επιτυχία και δηλώνει ικανοποιημένη, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμα ότι η Κυβέρνηση θεωρεί επιτυχία το γεγονός ότι τα κεφαλαία που θα ανοίξουν δεν κατονομάζονται.

Εκφράζοντας λύπη “για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση υποβαθμίζει και αποδυναμώνει καθημερινά τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς και ιδιαίτερα στην ΕΕ, την ίδια ώρα που η Τουρκία βρίσκεται στο απόγειο της αλαζονείας και της επεκτατικότητας της”, είπε ότι το ΔΗΚΟ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ που τον στηρίζουν απόλυτα να αντιληφθούν το επικίνδυνο γεωπολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, τη δύσκολη θέση στην οποί α έχουν οδηγήσει τη δημοκρατία και να αποδεχθούν την εισήγηση του κόμματος του για τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής στο Κυπριακό που θα έχει ως πρώτιστο στόχο την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα