Παίρνουν πίσω την αναστολή μέτρων οι Συντεχνίες ΑΗΚ

Τη δέσμευση τους έναντι στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου για αναστολή των μέτρων που είχαν εξαγγείλει, παίρνουν πίσω οι Συντεχνίες της ΑΗΚ, επικαλούμενες τις μονομερείς αποφάσεις του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη για το μέλλον του Οργανισμού. Αυτό ανακοινώνουν μέσω ανακοίνωσής τους οι Συντεχνίες προς τα μέλη της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής.

Οπως αναφέρει η επιστολή, οι Εργαζόμενοι στην ΑΗΚ,

είχαν απόλυτα σεβαστεί την έκκληση της Επιτροπής για αναστολή των μέτρων που είχαν εξαγγείλει για την προστασία της ΑΗΚ “από τις αντισυνταγματικές και καταστροφικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Ενέργειας”.

“Δυστυχώς ο Υπουργός, όπως ο ίδιος έχει αποκαλυφθεί κατά τη συνάντησή μας στις 19 Νοεμβρίου 2015, ενεργώντας ετσιθελικά επιδιώκει Συνταγματική εκτροπή προφασιζόμενος την εκ προοιμίου καθορισθείσα ως προς το αποτέλεσμα και καθ’ υπόδειξή του διεξαγόμενη μελέτη. Απόφαση δήθεν της Τρόικα, με την οποία αντί να διαπραγματευθεί, αποδέχεται να καταλήξει μαζί της στον διαμελισμό της ΑΗΚ”, αναφέρουν στην επιστολή.

Οι Συντεχνίες κάνουν λόγο για μονομερή κατεύθυνση που ακολουθεί το Υπουργείο, χαρακτηρίζοντας την ως καταστροφική για την ΑΗΚ, την οικονομία και τον τόπο και σε πλήρη αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν ενώπιόν της Επιτροπής Εμπορίου. “Κύριος σκοπός και επιδίωξη του Υπουργείου είναι να εκμαιεύσει από το Υπουργικό Συμβούλιο αντισυνταγματικές, επικίνδυνες και καταστροφικές για την κοινωνία αποφάσεις”, προσθέτουν.

Δηλώνουν στη συνέχεια πως το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν είναι δυνατό να συναινέσει σε αυτή την καταστροφική και χωρίς επιστροφή πορεία για τον τομέα ηλεκτρισμού και τον τόπο γενικότερα, που χαράσσεται από την ηγεσία του Υπουργείου ερήμην της Βουλής.

“Ως εκ τούτου και δεδομένου ότι το Υπουργείο μονομερώς επιχειρεί να επιβάλει αυτά που είχε προαποφασίσει, δικαιολογημένα αισθανόμαστε ότι, το ίδιο το Υπουργείο μας απαλλάσσει από τη δέσμευση που αναλάβαμε απέναντί σας για αναστολή των μέτρων, ανταποκρινόμενοι στην τότε σχετική σας έκκληση”, καταλήγουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα