Πάνω στην τραγωδία της Κύπρου συνέβη πτώση της χούντας

«Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποτέλεσε μια ιστορική τομή πολύ μεγάλης σημασίας, που κάθε χρόνο μας υποχρεώνει όχι μόνο να αναφερόμαστε στους αγώνες και τις θυσίες ενός λαού, ο οποίος δικαιώθηκε με την πτώση της χούντας, αλλά και να επισημαίνουμε ότι η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε πάνω στις οδύνες μιας ανείπωτης τραγωδίας του Κυπριακού λαού, που μένει ως ανεκπλήρωτο ιστορικό αιτούμενο για δικαίωση ακόμα και στις μέρες μας» αναφέρει στο μήνυμά του για την 42η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής

Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης επισημαίνει ότι ο αγώνας για Δημοκρατία είναι πάντοτε ενεργός και ότι στην Ελλάδα, μετά από 6 χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης με βαρύτατες κοινωνικές συνέπειες, οι αμυχές στη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι ήδη ορατές στο πλαίσιο της παρατεταμένης επιβολής μνημονιακών περιορισμών, διεθνούς επιτήρησης και άκρως επώδυνων οικονομικών μέτρων που έχουν οδηγήσει στα όρια ανθρωπιστικής καταστροφής.

Τονίζει ότι σήμερα όλοι κρίνονται από τη θέση που υιοθετούν υπέρ των λαϊκών συμφερόντων για να ξεπεραστεί η κρίση, κρίνονται από το πώς αντιμετωπίζουν ανοικτές πληγές στο πεδίο των δημοκρατικών θεσμών, την απόδοση δικαιοσύνης και τη ριζική μεταρρύθμιση και αντιστοίχιση με το όραμα μιας νέας προοπτικής για τη χώρα μας και των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών.

«Στον αγώνα αυτόν οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δείξουν αμέριστη εμπιστοσύνη στο λαό μας και η σημερινή διακυβέρνηση, με κορμό την αριστερά, δοκιμάζεται καθημερινά στις δημοκρατικές προκλήσεις και τις αναγκαίες τομές για να υπερνικήσουμε τις πολιτικές της λιτότητας, αλλά και τις ομηρίες της ίδιας της πολιτικής από αντιδημοκρατικές αγοραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις» καταλήγει ο Ν. Βούτσης στο μήνυμά του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα