Πάνω από 1 δις χρήστες κατέβασαν το Facebook Messenger

Το Facebook μας πληροφορεί ότι η εφαρμογή για Android του Messenger έχει κατέβει πάνω από 1 δις φορές από το Google Play store.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν τον μεγάλο αριθμό λήψεων»

δήλωσε ο David Marcus, υπεύθυνος της ομάδας του Messenger σε μια διαδικτυακή του καταχώρηση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο TechCrunch, εκτός από το Facebook, η μόνη η οποία μπορεί να υπερηφανευθεί για λήψεις άνω του 1 δις από το Google Play για συσκευές Android είναι η ίδια η Google.

Την προηγούμενη χρονιά το Facebook αφαίρεσε τον Messenger από την κύρια εφαρμογή για χρήστες κινητών, δημιούργησε μια νέα ανεξάρτητη πλατφόρμα και τώρα ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 600 εκ. χρήστες.

Από τον Απρίλη, το Facebook πρόσθεσε και βιντεοκλήσεις στην εφαρμογή του Messenger για κινητά, επιτρέποντας την πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλία ανάμεσα στους χρήστες τής εφαρμογής σε όλο τον κόσμο.

Με το νέο αυτό χαρακτηριστικό, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν εικόνα στις κλήσεις τους προς τρίτους. Παρόμοιες υπηρεσίες προσφέρουν και η Microsoft με το Skype, η Google με το Hangouts και η Apple με το FaceTime.

Οι δωρεάν κλήσεις ήταν διαθέσιμες εδώ και 2 χρόνια για τους χρήστες του Messenger, αν και ίσως απαιτηθεί πληρωμή για μεταφορά δεδομένων κατά τη διάρκεια των συνδέσεων.

Το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης έχει ανοίξει τον Messenger και στους εξωτερικούς συνεργάτες ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για δημιουργία «οικογένειας» εφαρμογών στις οποίες θα περιλαμβάνονται το Instagram και το WhatsApp.

Το Facebook δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για το πώς θα κάνει τον Messenger κερδοφόρο, αλλά πρόσφατα παρουσίασε ένα πρόγραμμα πληρωμών το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ο Messenger επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με εμπόρους που είναι συνδεδεμένοι με αυτό, μετατρέποντας έτσι το απρόσωπο ψώνισμα μέσω ίντερνετ μέσα σε ένα ψώνισμα με ανταλλαγή μηνυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα