Πανηγυρική εκλογή Ερντογάν στο τιμόνι του AKP

Σχεδόν παμψηφεί, με 1.414 ψήψους επί του συνόλου των 1.470 συνέδρων, εκλέχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Κάθε τέλος σημαίνει μία νέα αρχή», είπε νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Ο αποχωρισμός μας ήταν απλά ‘νομικού χαρακτήρα’. Οι καρδιές μας ποτέ δεν αποχωρίσθηκαν», σημείωσε ο Ερντογάν, υπενθυμίζοντας την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος του, πριν από

3 χρόνια.

«Πού είχαμε μείνει», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στην ίδια αίθουσα που τον υποδέχθηκε έπειτα από 998 ημέρες, τονίζοντας ότι το «σήμερα» αποτελεί το ορόσημο για μία νέα αρχή, για την ολοκλήρωση όλων των στόχων.

Ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος και στο θέμα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να «σηκώσει» το βάρος μιας αλλης απόπειρας προδοσίας. «Ούτε η FETÖ, ούτε το ΡΚΚ, ούτε ο ISIS είναι προσωπική μου υπόθεση», διαμήνυσε ο Τούρκος για να υπογραμμίσει ότι η υπόθεση αυτή «αφορά το μέλλον της χώρας μας, είναι θέμα επιβίωσης». Και, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους Γκιουλενιστές, είπε πως «είτε είναι ο πατέρας μου, είτε είναι ο γιος μου, θα στραφώ εναντίον τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα