Εγραψε ιστορία με το 6ο σερί Scudetto η Γιουβέντους!

Η Γιουβέντους επικράτησε με 3-0 της Κροτόνε, κατέκτησε το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα Ιταλίας και πάει στον τελικό του Κάρντιφ για ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ.

Είναι αχόρταγη. Δεν αφήνει ψίχουλο να πέσει κάτω. Η Γιουβέντους είναι το απόλυτο αφεντικό εντός συνόρων και δεν χαρίζει τίποτα και πουθενά. Η Κροτόνε ήταν το τελευταίο εμπόδιο στην κατάκτηση του 33ου πρωταθλήματος Ιταλίας και η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το προσπέρασε με κυνισμό.

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας, η «Μεγάλη Κυρία» κατέκτησε και το πρωτάθλημα, αφού με

το εύκολο 3-0 επί της Κροτόνε, έφτασε στο 33ο τίτλο, τον έκτο συνεχόμενο και στο τρίτο σερί νταμπλ, νούμερα πραγματικά απλησίαστα για τον απόλυτο κυρίαρχο του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να έπαιζαν ρέστα παραμονής μετά από ένα εκπληκτικό σερί 7 αγώνων, όμως οι «μπιανκονέρι» δεν είχαν όρεξη για αστεία. Ανήμερα των 31ων του γενεθλίων ο Μάριο Μάντζουκιτς με κεφαλιά «ψαράκι» άνοιξε το δρόμο για την κούπα (13’, 1-0), ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Πάουλο Ντιμπάλα με ένα εκπληκτικό φάουλ που άφησε άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα έκανε το 2-0 (39’) και ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη σεμνή τελετή.

Ο κόσμος στις εξέδρες απαίτησε τη «Χρυσή Μπάλα» στο Τζίτζι Μπουφόν, με τη Γιουβέντους να ρίχνει στροφές στην επανάληψη, αλλά να βρίσκει και τρίτο γκολ με σκόρερ τον Άλεξ Σάντρο (83’), ο οποίος έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει το μεγάλο πάρτι στο Juventus Stadium.

Επιστροφή στην Ευρώπη για την Μίλαν, η οποία με τρία γκολ στο τελευταίο 20λεπτο έφτασε στο 3-0 επί της Μπολόνια που της εξασφάλισε εισιτήριο για το επόμενο Europa League, ενώ αίσθηση προκάλεσε το ευρύ 6-2 της Σασουόλο επί της απογοητευτικής Κάλιαρι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 33ης αγωνιστικής της Serie A

Μίλαν - Μπολόνια 3-0

(69’ Ντεουλοφέου, 73’ Χόντα, 90’ Λαπαντούλα)

Έμπολι - Αταλάντα 0-1

(13’ Παπού Γκόμες)

Τζένοα - Τορίνο 2-1

(32’ Ριγκόνι, 54’ Σιμεόνε / 88’ Λιάιτς)

Γιουβέντους - Κροτόνε 3-0

(13’ Μάντζουκιτς, 39’ Ντιμπάλα, 83’ Άλεξ Σάντρο)

Σασουόλο - Κάλιαρι 6-2

(7’ Μανιανέλι, 12’ Μπεράρντι, 13’ Πολιτάνο, 34’ Σένσι, 56’ πεν. Ιεμέλο, 90’ Μάτρι / 25’ Σάου, 60’ Ιονίτα)

​Ουντινέζε - Σαμπντόρια 1-1

(5’ Τερό / 64’ Μουριέλ)

Keywords
Τυχαία Θέματα