Πακιστανός ο υποψήφιος των Εργατικών για το Λονδίνο

Ο πρώην δικηγόρος Σαντίκ Χαν, γεννημένος το 1970 στο Λονδίνο από πακιστανούς γονείς, ορίσθηκε σήμερα από το Εργατικό Κόμμα υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου του Λονδίνου στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Μαΐου 2016.

Αν εκλεγεί, ο Σαντίκ Χαν θα γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, διαδεχόμενος τον νυν συντηρητικό δήμαρχο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κατέχει το αξίωμα από το 2008.

"Οφείλω τα

πάντα στο Λονδίνο", δήλωσε ο Σαντίκ Χαν λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και αναφέρθηκε στην παιδική ηλικία του σε μια εργατική πολυκατοικία του νότιου Λονδίνου.

"Ουδέποτε είχα φανταστεί πως θα ήμουν μια μέρα υποψήφιός σας", πρόσθεσε ο πρώην δικηγόρος, ο οποίος είναι εδώ και δέκα χρόνια βουλευτής του Εργατικού Κόμματος.

"Φιλοδοξία μας πρέπει να είναι να φροντίσουμε ώστε όλοι οι Λονδρέζοι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες", δήλωσε ακόμη ο Σαντίκ Χαν, ο πατέρας του οποίου ήταν οδηγός λεωφορείου.

"Το Λονδίνο πρέπει να ξαναγίνει μια πόλη στην οποία όλοι να μπορούν να πραγματοποιήσουν τις δυνατότητές τους", επέμεινε επικαλούμενος ιδιαίτερα την ανάγκη να γίνουν πιο προσιτές οικονομικά οι κατοικίες και οι μεταφορές.

Η εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές θα επικεντρωθεί σ' αυτά τα δύο θέματα που απασχολούν τους Λονδρέζους σε μια πρωτεύουσα η οποία βρίσκεται τακτικά στις πιο ψηλές θέσεις μεταξύ των ακριβότερων πόλεων του κόσμου.

Το Εργατικό Κόμμα είναι το πρώτο από τα κύρια πολιτικά κόμματα της Βρετανίας που ανακοινώνει το όνομα του υποψηφίου του για τις δημοτικές εκλογές του Λονδίνου. Το Συντηρητικό Κόμμα πρόκειται να επιλέξει τον υποψήφιό του έως το τέλος του μήνα μεταξύ τεσσάρων προεπιλεγμένων προσώπων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος Ζακ Γκόλντσμιθ.

Απο τη δημουργία του αξιώματος του δημάρχου του μείζονος Λονδίνου, το 2000, μόνο δύο πρόσωπα έχουν καταλάβει τη θέση αυτή, ο Εργατικός Κεν Λίβινγκστον και ο συντηρητικός Μπόρις Τζόνσον, για δύο τετραετείς θητείες έκαστος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα