Κολυμβητές: Οι αγωγοί ομβρίων μολύνουν τις παραλίες

Στους αγωγούς ομβρίων υδάτων που καταλήγουν στη θάλασαα επιρρίπτουν την ευθύνη της ρύπανσης στις παραλίες της Κάτω Πάφου οι Χειμερινοί Κολυμβητές, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Συνδέσμου Χειμερινών Κολυμβητών Ματθαίου Ιεροκηπιώτη.

Συγκεκριμένα ο κ. Ιεροκηπιώτης είπε πως μετά τις πολλές καταγγελίες, που έφθασαν στο Σωματείο των χειμερινών κολυμβητών τις τελευταίες μέρες, μαζί με μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, ερεύνησαν την ακτογραμμή,

από τα Δημοτικά Μπάνια μέχρι την παραλία του Ρίκκου και μέσω και φωτογραφικού υλικού, φέρνουν στη δημοσιότητα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι σε τέσσερις τουλάχιστο αγωγούς ομβρίων υδάτων μεταφέρονται πιθανότατα στη θάλασσα απόβλητα, είτε από εστιατόρια είτε από ξενοδοχειακές μονάδες, είτε ακόμη και σακούλια και αποτσίγαρα με μπουκάλια νερού ή οτιδήποτε άλλη ακαθαρσία, που μπορεί ο καθένας να διακρίνει, σε φρεάτια που είναι ανοικτά και δέχονται τα νερά της βροχής.

Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών συνέχισε λέγοντας ότι το πρόβλημα της ρύπανσης της θάλασσας καταγράφεται εδώ και αρκετά χρόνια και κανένας δεν τολμά να βάλει το δάκτυλο επί των τύπον των ήλων, είπε χαρκατηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης πως «Έστω όμως και τώρα που φαίνεται να βρίσκεται μια σοβαρή πιθανότητα ρύπανσης, με τους αγωγούς των ομβρίων υδάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, ας αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και να το λύσουν μια και έξω»

Έκκληση των Χειμερινών Κολυμβητών όπως είπε είναι να βρεθεί τρόπος για να μην φτάνουν στη θάλασσα αυτοί οι αγωγοί, για να αποκλειστεί έστω και η παραμικρή πιθανότητα ρύπανσης.

Τέλος, ο πρόεδρος των χειμερινών Κολυμβητών ανέφερε πως πρόσφατα ο Δήμος Λεμεσού διοργάνωσε ευρεία σύσκεψη και στη συνέχεια ανέθεσαν στο ΤΕΠΑΚ, να κάνει μελέτη για επίλυση του ιδίου προβλήματος, καλώντας τον Δήμαρχο Πάφου να πράξει το ίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα