Νήπιο υπέστη σοβαρό έγκαυμα από παιχνίδι σε πάρκο

Σοβαρά εγκαύματα υπέστη στο πόδι νήπιο 15 μηνών, όταν επιχείρησε να ανέβει πάνω σε παιχνίδι το οποίο είχε σκουριασμένη και πυρωμένη από τον ήλιο επιφάνεια.

Συγκεκριμένα, το παιδί με την οικογένειά του επισκέφθηκε το Πάρκο Ακαδημίας, όπου προσπάθησε να ανέβει στον «μύλο» του πάρκου για να παίξει. Ωστόσο, το έγκαυμα που προκλήθηκε ήταν τόσο σοβαρό, που κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο και να του χορηγηθεί θεραπεία που περιλαμβάνει αντιβίωση.

Από την πλευρά της οικογένειας, η γιαγιά του παιδιού έχει διαμηνύσει ήδη ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον

του Τμήματος Δασών, κάνοντας λόγο για εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων.

Τι λέει το Τμήμα Δασών

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης, επιβεβαιώνει ότι η γιαγιά του παιδιού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, περιγράφοντάς του το γεγονός.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος δεν γνώριζε την ύπαρξη του συγκεκριμένου παιχνιδιού στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο μετά το συμβάν έχει δώσει τις σχετικές οδηγίες προκειμένου αυτό είτε να επισκευαστεί, ώστε να μην είναι πλέον επικίνδυνο, είτε να αντικατασταθεί άμεσα. Όπως ανέφερε, η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη.

Εκείνο που συμβαίνει συχνά, είπε, είναι ότι πολλοί από τους τοπικούς προϊστάμενους του Τμήματος σε διάφορες περιοχές, επιδεικνύουν αδιαφορία, με αποτέλεσμα να «μην είναι όλα όπως θα έπρεπε».

Ο κ. Τσιντίδης, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα παλιό παιχνίδι το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί. Πρόσθεσε, δε, ότι εδώ και χρόνια το Τμήμα Δασών ακολουθεί συγκεκριμένες ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τα παιχνίδια που εγκαθιστά, υπογραμμίζοντας ότι αυτές περιλαμβάνονται στους όρους προσφοράς, όταν προκηρύσσεται διαγωνισμός, προκειμένου να αγοραστούν νέα παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα