«Παγώνουν» τα έργα στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)

Άκυρη έκρινε η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών την απόφαση του Δήμου Λευκωσίας να αναθέσει το έργο της πρώτης φάσης ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σίγμα, αιτία της ακύρωσης της απόφασης για ανάθεση του έργου, ύψους €9 εκατ. πλέον ΦΠΑ, σε κοινοπραξία, είναι το ότι κρίθηκε από την Αναθεωρητική Αρχή πως παράτυπα απορρίφθηκε η προσφορά

άλλης κοινοπραξίας.
Συγκεκριμένα, ο ανοικτός διαγωνισμός για το έργο προκηρύχθηκε τον Μάιο του 2016, ενώ μετά από παρατάσεις τον Σεπτέμβριο του 2016 υποβλήθηκαν πέντε προσφορές.

Τον περασμένο Μάιο, ο Δήμος Λευκωσίας ενημέρωσε γραπτώς μια κοινοπραξία ότι είχε απορριφθεί, επειδή για την απόδειξη της τεχνικής και επαγγελματικής ικανότητας σε τεχνικές και οικοδομικές εργασίες είχε βασιστεί σε άλλη κοινοπραξία, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν υποβληθεί, είναι εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη και δραστηριοποιείται στον Λίβανο.

Η Αναθεωρητική Αρχή, η οποία αποδέχθηκε με πλειοψηφία τέσσερις υπέρ και ένας κατά την προσφυγή και ακύρωσε την ανάθεση του έργου που αποφάσισε ο Δήμος, έκρινε με βάση τους όρους του διαγωνισμού και κυρίως μια αναφορά σε κεφάλαιο των όρων που αφορά στην κατασκευή σιντριβανιών, που κρίθηκε ότι αφορά όλο το έργο, ότι δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση η απαίτηση για τις διεθνείς συμφωνίες και διμερείς Δημοσίων Συμβάσεων, για την εταιρεία από τον Λίβανο.

Επίσης, η Αναθεωρητική Αρχή έκρινε ότι ισχύει και όρος για συμμετοχή πέραν του 10% για να ισχύουν οι απαιτήσεις για διεθνείς συμβάσεις.

Δείτε το βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης

Keywords
Τυχαία Θέματα