Παγκόσμιοι Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης στην Κύπρο (φωτος)

Διεξήχθησαν για 1η φορά στην Κύπρο οι Παγκόσμιοι Ατομικοί Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης

Πραγματοποιήθηκαν για 1η φορά στην Λεμεσό, οι Παγκόσμιοι Ατομικοί Αγώνες Βάθους Ελεύθερης Κατάδυσης 2015 και διήρκησαν από τις 5 μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Παγκόσμιοι αγώνες ελεύθερης κατάδυσης διεξήχθησαν υπό την αιγίδα, του διεθνή φορέα, για την ανάπτυξη της ελεύθερης κατάδυσης, AIDA International (www.aidainternational.org)

και την διοργάνωση των αγώνων στην Κύπρο, ανέλαβε η σχολή ελεύθερης κατάδυσης Free2Dive Freeping School (www.freepingcyprus.com) με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, AIDA Κύπρου(www.aidacyprus.com).

Στην όλη διοργάνωση συμμετείχαν πέραν των 250 ατόμων συμπεριλαμβανομένων των αθλητών , προπονητών, επίσημων κριτών, ιατρικού προσωπικού και δυτών ασφαλείας από 24 χώρες παγκοσμίως όπως Ιαπωνία, Κίνα, Σουηδία, Αμερική και πολλών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού, σε ειδικά διαμορφωμένο σκάφος της εταιρείας EDT OFFSHORE, που ήταν και συν διοργανωτής των αγώνων. Ο Δήμος Λεμεσού, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, στήριξαν έμπρακτα την όλη διοργάνωση που αποτελούσε μια πρωτοποριακή προσπάθεια για τα κυπριακά δεδομένα. Έγινε μια σημαντική αρχή για το συγκεκριμένο άθλημα και τη συνέχιση της διοργάνωσης αγώνων βάθους, διεθνούς αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας, στην Κύπρο.

Η διοργάνωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον του διεθνούς τύπου και τηλεοπτικών καναλιών, αφού σ ‘αυτήν συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές και κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ στο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης όπως ο Alexey Molchanov (Ρωσία), Guillaume Nery (Γαλλία) και William Trubridge (Νέα Ζηλανδία). Πληθώρα αθλητών κατάφεραν με μια αναπνοή υψηλές προσωπικές επιδόσεις, αλλά και την κατάκτηση νέων Εθνικών Ρεκόρ στις τρείς κατηγορίες αγωνισμάτων της ελεύθερης κατάδυσης.
1. Σταθερά Βάρη με Πέδιλα (Constant Weight with Fins), 2. Σταθερά Βάρη χωρίς Πέδιλα(Constant Weight Νo Fins) και 3. Free Immersion

Οι παγκόσμιοι Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης έκλεισαν με μια λαμπρή τελετή λήξης και απονομής των επάθλων στις 19 Σεπτεμβρίου στο θεατράκι Ονήσιλος στον Αγ. Τύχωνα, το οποίο και παραχωρήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Οι νικητές στις τρεις κατηγορίες αγωνισμάτων Αντρών και Γυναικών ήταν οι ακόλουθοι:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΔΙΛΑ (CNF)
ΑΝΤΡΕΣ
XΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: ALEXEY MOLCHANOV (ΡΩΣΣΙΑ) - 85 μέτρα βάθος
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: MATEUSZ MALINA (ΠΟΛΩΝΙΑ) ΚΑΙ MIGUEL LOZANO (ΙΣΠΑΝΙΑ – ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ) – 76 μέτρα βάθος
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: STIG PRYDS (ΔΑΝΙΑ – ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ) – 75 μέτρα βάθος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
XΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: SAYURI KINOSHITA (ΙΑΠΩΝΙΑ) ΚΑΙ MANDYSUMNER (ΗΝ. ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ) - 58 μέτρα βάθος
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: ESTRELLA NAVARO (ΜΕΞΙΚΟ – ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ) 50 μέτρα βάθος
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: JENNIFER WENDLAND (ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ) – 46 μέτρα βάθος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΑΡΗ ME ΠΕΔΙΛΑ (CWT)
ΑΝΤΡΕΣ
XΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: ALEXEY MOLCHANOV (ΡΩΣΣΙΑ) - 120 μέτρα βάθος
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: SAMO JERANKO (SLO) ΚΑΙ GORANCOLAK (ΚΡΟΑΤΙΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ) – 108 μέτρα βάθος
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ:GEORGE PANAGIOTAKIS (ΕΛΛΑΔΑ) – 96 μέτρα βάθος
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
XΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: MISUZU OKAMOTO (ΙΑΠΩΝΙΑ) - 90 μέτρα βάθος
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: SAYURI KINOSHITA (ΙΑΠΩΝΙΑ)- 88μέτρα βάθος
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: NATALIA ZHARKOVA (ΟΥΚΡΑΝΙΑ) - 80 μέτρα βάθος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: FREE IMMERSION (FIM)
ΑΝΤΡΕΣ
XΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: WILLIAM TRUBRIDGE- 110 μέτρα βάθος
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: MIGUEL LOZANO (ΙΣΠΑΝΙΑ) – 107 μέτρα βάθος
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: MATEUSZ MALINA (ΠΟΛΩΝΙΑ) – 103 μέτρα βάθος
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
XΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: JEANINE GRASMEIJER (NETHERLANDS)- 82 μέτρα βάθος
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: KATE MIDDLETON(ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ) ΚΑΙ HANAKO HIROSE (ΙΑΠΩΝΙΑ) 76μέτρα βάθος
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: NATALIA ZHARKOVA (ΟΥΚΡΑΝΙΑ) ΚΑΙ MISUZU OKAMOTO (ΙΑΠΩΝΙΑ) –70 μέτρα βάθος

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Εύη Holroyd, έχει επιτύχει καινούργιο Εθνικό ρεκόρ για την Κύπρο στην κατηγορία Free Immersion-Γυναικών, στα 35 μέτρα βάθος.

Στα πλαίσια της παραμονής τους οι αθλητές και το συνοδευτικό προσωπικό, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ιστορικά μνημεία της πόλης, αλλά και να πάρουν μια γεύση από τα παραδοσιακά χωριά, πλησίον της πόλης της Λεμεσού.

Ένας από τους στόχους της διοργάνωσης που είχε εξαιρετική επιτυχία, ήταν η προσέλευση ατόμων και παραγόντων συνδεδεμένων με τον ναυταθλητισμό και την ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί, αλλά και παγκοσμίως,. Λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, ασφαλή θαλασσών, καθαρών και ζεστών νερών, η Λεμεσός και γενικότερα η Κύπρος, θεωρείται πλέον ιδανικός προορισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα