Πάφος:Ψάχνουν λύσεις μέχρι την κατασκευή του νέου παραλιακού

Η Πάφος, παρόλο που έχει καθαρά νερά, υστερεί στην έκταση των παραλιών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο είναι βραχώδες.

Αναφέρθηκε σε μελέτη που πρέπει να γίνει, προσθέτοντας πως έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός της από το Κάστρο της Κάτω Πάφου μέχρι και τη Γεροσκήπου.

Μέχρι να δημιουργηθεί το καινούργιο παραλιακό μέτωπο, πρέπει να δοθούν λύσεις σε τόπους που η προσβασιμότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη, είτε με εξέδρες είτε με σκαλιά ώστε να

υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα, είπε.

Ο κ. Μιχαηλίδης πιστεύει ότι όταν καταφέρει η Πάφος να βελτιώσει το παραλιακό μέτωπο θα αλλάξει άρδην το μείγμα των τουριστών που έρχεται στην Πάφο και θα φιλοξενεί και άλλες εθνικότητες που δεν έρχονται στην Πάφο τώρα, όπως Ελβετοί, Γερμανοί και Ρώσοι που επιζητούν την παραλία πρώτα.


Από την πλευρά του το μέλος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Μάριος Βασιλείου αναφέρθηκε σε διάφορα προβλήματα που αφορούν τις παραλίες και που θα πρέπει να επιλυθούν όπως η διασύνδεση των παραλιών, η επαρκής ασφάλεια με αστυνόμευση, η ποιοτική προσφορά υπηρεσιών, η εύκολη πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες και η δημιουργία γραμμικών πάρκων.

Εκτίμησε ακόμη πως “εάν δεν αναβαθμιστούν οι παραλίες μας, τότε η Πάφος θα χάσει σε ποιοτικό τουρισμό”.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου Γιώργος Κουνάς είπε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στον τομέα των υπηρεσιών αφού δεν υπάρχουν τα κατάλληλα αναψυκτήρια, υπάρχει πρόβλημα στις εγκαταστάσεις των χώρων υγιεινής ενώ παραδέχτηκε πως θα πρέπει ο Δήμος Πάφου να αγοράσει μηχάνημα καθαρισμού της αμμουδιάς.

Για να επιτευχθεί ο στόχος, ανέφερε, χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα τα οποία θα πρέπει να υποστηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλει η τοπική αρχή, προωθώντας τις απαιτούμενες διαδικασίες χωρίς αχρείαστες καθυστερήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα