Πάφος: Τέλη Σεπτεμβρίου η μετονομασία της πλατείας Κέννεντυ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της μετονομασίας της πλατείας Κέννεντυ μετά την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό συμβούλιο Πάφου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μετονομασία της πλατείας Κέννεντυ .

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε πως οι απόψεις όλων των δημοτών για την αλλαγή του ονόματος της πλατείας Κέννεντυ είναι σεβαστές,

προσθέτοντας πως όσοι από τους πολίτες επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν και την εισήγηση για παραμονή του ονόματος Τζον Κέννεντυ.

Στην πόλη της Πάφου, συνέχισε ο κ. Φαίδωνος, όλες οι μεγάλες αποφάσεις πλέον θα λαμβάνονται από τους ίδιους τους δημότες.

Ο κ. Φαίδωνος είπε ότι πέραν από κάποιες αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν σε σχέση με το θέμα της μετονομασίας της πλατείας, η εισήγηση έχει γίνει αποδεκτή με πολύ θετικά σχόλια από εκατοντάδες δημότες που έχουν εκφράσει ήδη τη θέση τους αλλά και εισηγήσεις για πιθανά νέα ονόματα.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι πολίτες και τα οργανωμένα σύνολα από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου υπέβαλλαν εγγράφως και επωνύμως τις προτάσεις τους για το νέο όνομα.

Στον κατάλογο που θα καταρτιστεί, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου θα προσθέσουν τις δικές τους προτάσεις και το ΔΣ θα καθορίσει συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή του νέου ονόματος.

Για τη μετονομασία έχουν ακουστεί πολλές προτάσεις που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Πάφου αλλά και με την πολιτική.

Με βάση τα κριτήρια αυτά, ειδική υπηρεσιακή επιτροπή θα καταρτίσει νέο μικρό κατάλογο, τον οποίο θα υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο κατόπιν συζήτησης και ψηφοφορίας εφόσον χρειαστεί, θα καταλήξει σε κατάλογο πέντε (5) ονομάτων, τον οποίο θα υποβάλει στο δημοψήφισμα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι τελεσίδικο και δεσμευτικό.

Διευκρινίζεται ότι στο δημοψήφισμα θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο οι δημότες Πάφου που είναι εγγεγραμμένοι στους δημοτικούς καταλόγους της δημαρχούμενης περιοχής.

Η ψηφοφορία θα γίνει τόσο με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με το στήσιμο κάλπης, όσο και με τον σύγχρονο τρόπο της ασφαλούς ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Στόχος του Δήμου Πάφου είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα