Οξύνεται η αντιπαράθεση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΟΞΥΝΕΤΑΙ μέρα με τη μέρα η αντιπαράθεση μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως «τις τελευταίες μέρες άρχισε να ξεκαθαρίζει το σκηνικό, με τις πολιτικές θέσεις και τους οραματισμούς του κάθε κόμματος. Έχουμε το ΑΚΕΛ και την Αριστερά, να νοσταλγεί -και δεν το κρύβει- να επαναφέρει τις πολιτικές Χριστόφια της περασμένης πενταετίας. Είναι στην κρίση του λαού να αποφασίσει, αν

αντί της σταθερής προοπτικής επιλέξει το πισωγύρισμα σε αυτές τις πολιτικές. Όταν λέμε πολιτικές της κυβέρνησης Χριστόφια, εννοούμε και όλα τα κόμματα που παρουσιάζονται ως κεντρώα και ανέδειξαν την προηγούμενη κυβέρνηση, τη στήριξαν και συμμετείχαν», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το άλλο σκηνικό είπε πως αυτό έχει να κάνει «με τα δήθεν παλιά κόμματα και τα μικρά κόμματα, νέοι σχηματισμοί ή και παλαιότεροι μικροί σχηματισμοί, τα αυτοαποκαλούμενα ως το νέο έναντι του παλιού», καλώντας τους ψηφοφόρους να φρεσκάρουν τις μνήμες τους, δηλώνοντας πως και αυτά τα κόμματα, των οποίων οι ηγεσίες αυτοπαρουσιάζονται ως εναλλακτική επιλογή, «υπηρέτησαν αλλά και εξυπηρετήθηκαν ουκ ολίγον από όλα τα παραδοσιακά κόμματα».

Οι πολίτες αποφασίζουν

Απαντώντας στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει πως «ο κ. Νεοφύτου επιμένει ότι οι πολίτες στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να επιβραβεύσουν το καταστροφικό για την οικονομία κούρεμα καταθέσεων. Καλεί τους πολίτες να επιδοκιμάσουν τη νέα - σύγχρονη θεραπεία του συνεχιζόμενου κουρέματος στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές που μετέτρεψαν την Κύπρο στην πλέον κοινωνικά άνιση χώρα στην Ευρώπη, μετά τις χώρες της Βαλτικής. Να επιδοκιμάσουν το συνεχιζόμενο βαθύ κούρεμα στην υγεία, στην προσφυγική και στεγαστική πολιτική.

Ο κ. Νεοφύτου καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τις καινούργιες, μοντέρνες πολιτικές επιλογές των άριστων των αρίστων και του πρωτόγνωρου αυταρχισμού. Τους καλεί ακόμη να επιδοκιμάσουν και τις παλιές πολιτικές πολιτικής κάλυψης και στήριξης των καλύτερων τραπεζιτών και κεντρικού τραπεζίτη στον κόσμο και να δικαιώσουν την τραπεζική ληστεία που κατέστρεψε την οικονομία. Οι πολίτες είναι που αποφασίζουν και μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ώστε η χώρα να μπει σε μιαν άλλη πορεία οικονομικής και κοινωνικής προόδου», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα