Ωρομίσθιοι Κυβερνητικοί: Ζητούν επαναφορά μισθών/ωφελημάτων

Τη σταδιακή επαναφορά μισθών και ωφελημάτων διεκδικεί το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό, στη βάση της συμφωνίας που υπέγραψαν τον περασμένο Ιανουάριο η Κυβέρνηση και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, την ερχόμενη Παρασκευή θα συνέλθουν στις 10:00 π.μ. στο οίκημα της ΣΕΚ

στον Στρόβολο, οι 300 αντιπρόσωποι του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού, το οποίο αριθμεί 9000 εργαζόμενους περίπου σε όλα τα Υπουργεία, Τμήματα και Υπηρεσίες του κράτους.

Σκοπός της παγκύπριας σύσκεψης, όπως αναφέρεται, είναι ο καθορισμός των αιτημάτων για τη διεκδίκηση της σταδιακής επαναφοράς μισθών και ωφελημάτων με βάση τη Συμφωνία Πλαίσιο μεταξύ της Κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ, η οποία υπογράφτηκε στις 4 Ιανουαρίου 2017.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, οι οποίες εκπροσωπούν το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό, έχουν καλέσει τη σύσκεψη, τηρώντας τη δέσμευσή τους προς τα μέλη τους, για σταδιακή επαναφορά των μισθών και ωφελημάτων που αποκόπηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η διεκδίκηση αφορά τα δύο έτη 2017 και 2018 και είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους όπως καθορίστηκε στη Συμφωνία Πλαίσιο, αναφέρουν οι δύο συντεχνίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα