Όροι εντολής σε Μονάδες Στρατηγικού Προγραμματισμού στη Δ.Υ

Με στόχο να καταστεί η Δημόσια Υπηρεσια πιο αποδοτική προς καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, το Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε και θεσμοθέτησε το ρόλο των Μονάδων Διευθύνσεως Σρατηγικού Προγραμματισμού.

Μετά τη συνεδρία η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας Σοφοκλή Φυττή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μετά από κοινή πρόταση που ετοιμάστηκε «μετά από κοινή πρόταση που ετοιμάστηκε από τον

Υπουργό Οικονομικών και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών και επιδιώξεων της σημερινής διακυβέρνησης για εκσυγχρονισμό του κράτους μέσω δημιουργίας κατάλληλου μηχανισμού για πιο αποδοτική Δημόσια Υπηρεσία προς εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών, το Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε και θεσμοθέτησε το ρόλο των Μονάδων Διευθύνσεως Στρατηγικού Προγραμματισμού.

Ενέκρινε επίσης του όρους εντολής και κυκλοφορίας τους σε όλα τα Υπουργεία που θα περιλαμβάνουν το χειρισμό της ατζέντας της αναπτυξιακής μεταρρύθμισης.

Η συγκεκριμένη πρόταση προκύπτει από την ανάγκη θεσμοθέτησης της λειτουργίας αυτών των Μονάδων για σκοπούς εξασφάλισης ενιαίας και ομοιόμορφης πρακτικής και τρόπου λειτουργίας τους στα συνολικά θέματα στρατηγικού προγραμματισμού, με ίδιους όρους εντολής που αποσκοπούν στην επίτευξη κοινών στόχων και στη διασφάλιση καθολικής επιτυχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα