Οργή της ΕΤΥΚ για τα "κουρεμένα" Ταμεία Προνοίας

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης για το σχέδιο αναπλήρωσης των "κουρεμένων" Ταμείων Προνοίας εξαπολύει η ΕΤΥΚ. Εκφράζει, την ίδια ώρα, ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των συναντήσεων που είχε για το θέμα με κόμματα.

Εδώ και τώρα αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναπλήρωση του 75% των Ταμείων Προνοίας, τα οποία βρίσκονταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα Κύπρου και στην πρώην Λαϊκή τον Μάρτιο του 2013, αξιώνει η ΕΤΥΚ.

Σε νέα εγκύκλιό της προειδοποιεί πως εάν δεν υπάρξει αναθεώρηση του κυβερνητικού σχεδίου, όπως ανακοίνώνει η ΕΤΥΚ, «θα καλέσουμε τα συλλογικά μας όργανα και θα λάβουμε όλες τις δέουσες αποφάσεις για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των μελών μας, τα οποία καταπατούνται κατάφορα. Θα πολεμήσουμε με κάθε μέσο την αδικία που συντελείται εις βάρος μας».

Η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για προκλητική υπαναχώρηση της κυβέρνησης από τις δεσμεύσεις της, η οποία -όπως λέει- θυματοποιεί μεγάλο αριθμό μελών της.

Οι αναμενόμενες συναντήσεις

Επιπλέον, η ηγεσία της οργάνωσης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, ενώ αναμένει επιβεβαίωση και για άλλες συναντήσεις.

Εκφράζει, την ίδια ώρα, την ευαρέσκειά της για το αποτέλεσμα των συναντήσεών της με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και τον αναπληρωτή πρόεδρο της Αλληλεγγύης.

Ποια είναι τα κριτήρια του σχεδίου

Πρόκειται για σχέδιο ύψους 166 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα αποδεσμεύονται καθεχρονικά μέσω των κρατικών προϋπολογισμών και μάλιστα το μεγαλύτερο κονδύλι θα περιλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.

Τα κριτήρια του σχεδίου έχουν ως εξής:

- Μέγιστο ποσό αναπλήρωσης €100 χιλ. ανά μέλος.

- Το ποσό θα καταβάλλεται κατά τη συνταξιοδότηση του κάθε μέλους, στο 65ο έτος ηλικίας.

- Όσοι δικαιούχοι συμπλήρωσαν το 65ο έτος θα λάβουν τα χρήματά τους με την έναρξη του Σχεδίου.

- Για αποβιώσαντα δικαιούχα μέλη των Ταμείων Προνοίας, δικαίωμα στην κρατική χορηγία θα έχουν οι νόμιμοι κληρονόμοι τους, μετά την υποβολή αίτησης.

- Προϋπόθεση είναι η εκχώρηση στο κράτος του αριθμού μετοχών της Τράπεζας Κύπρου που αναλογεί στο κάθε δικαιούχο μέλος.

Η διαδικασία υποβολής στοιχείων από τα Ταμεία και αιτήσεων από τα επηρεαζόμενα μέλη θα ανακοινωθεί από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα