Οργανώσεις καλούν όλους σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες

Στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και σε αντίσταση των πολιτικών αποκλεισμού και διωγμού τους, καθώς και των ρητορικών απανθρωποίησής τους, διοργανώνεται αύριο στις 19:00 εκδήλωση στήριξης και αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, και καλούνται οργανωμένα σύνολα και ομάδες, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία, να συμμετάσχουν.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι οργανώσεις KΙΣΑ, Cyprus Community

Media Centre, Cyprus Stop Trafficking, Caritas Cyprus Migrant Center, Freedom Dolls, και Πρωτοβουλία Ενάντια Στη Φασιστική Απειλή.

Σε ανακοίνωση, οι οργανώσεις καλούν την ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς και την ΕΕ και τα κράτη μέλη ξεχωριστά να βρουν λύσεις σε σχέση με την προσφυγική κρίση και να προβούν σε ουσιαστική αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες. Επίσης, καλούν την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί για τη δημιουργία ενός πλαισίου ασύλου και να καλλιεργήσει στάση που να συνάδει και με την κουλτούρα αλληλεγγύης, και καλεί τις κυπριακές Αρχές να σεβαστούν το δικαίωμα των προσφύγων για απρόσκοπτη επικοινωνία και πληροφόρηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα