Ομοσπονδία Κυνηγών:Αυθαίρετη στάση ακτιβιστών για λαθροθηρία

«Πιστεύω ακράδαντα πως το ζήτημα της λαθροθηρίας έχει σήμερα περιοριστεί, σε βαθμό που δεν θα πίστευε κανένας», δήλωσε Γιώργος Γιατρός, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγών.

Μιλώντας στην «Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι» του Sigma, χαρακτήρισε εξοντωτικά τα πρόστιμα για παράνομη θήρευση των αμπελοπουλιών. «Υπάρχει διάκριση όσον αφορά τις ποινές. Αν κάποιος στήσει ξόβεργα, το πρόστιμο είναι 200 ευρώ, ενώ αν κάποιος κυνηγός τα πυροβολήσει είναι 2000 ευρώ. Διαφωνούμε

με αυτό». Όσον αφορά τη στάση των κομμάτων, είπε πως όλοι συμφωνούν στο γεγονός ότι θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία.

«Αυτό που εμάς μας αγγίζει σαν κυνηγούς, είναι ότι οι διάφορες ακτιβιστικές ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα, drones και κάμερες σε κατοικημένες περιοχές, χωριά και περιβόλια. Υπάρχουν αποδείξεις ότι μπαίνουν αυθαίρετα σε κατοικίες και ψάχνουν για αμπελοπούλια», είπε.

«Έχουμε προβεί σε καταγγελίες, αλλά η αστυνομία τους κράτησε στο απυρόβλητο», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας είναι ανάστατες με αυτές τις ακραίες ενέργειες. Η αστυνομία χρειάζεται περαιτέρω αποδείξεις και μαρτυρίες», επεσήμανε.

«Δεν πιστεύω ότι τα αμπελοπούλια που μπορεί να βρει κάποιος στην Κύπρο είναι προϊόν λαθροθηρίας, αλλά από παράνομο λαθρεμπόριο από το εξωτερικό», είπε.

Ο κ. Γιατρός μίλησε, μεταξύ άλλων, για το φαινόμενο δηλητηρίασης σκύλων και κάλεσε την Αστυνομία να βρει μια λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα