Ομόνοια: Το μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα


Μετά την ανακοίνωση απόκτησης του 21χρονου Νιγηριανού επιθετικού της Νέας Σαλαμίνας, του Εζέ, οι φίλοι της Ομόνοιας είναι σε αναμονή για τις επόμενες ανακοινώσεις.


Στην παρούσα φάση, τα άτομα που χειρίζονται τα θέματα προγραμματισμού της Ομόνοιας ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος των προσπαθειών τους στην ενίσχυση της μεσοαμυντικής γραμμής, χωρίς φυσικά να αποκλείεται η επόμενη ανακοίνωση να αφορά μεσοεπιθετικό. Οι διεργασίες για την απόκτηση "10αριού" είναι προχωρημένες και δεν αποκλείεται να προκύψουν εξελίξεις. Ο Λεόν ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα που απασχόλησε τη διοίκηση της

Ομόνοιας, δεν είναι όμως το μοναδικό. Στη μμικρή λίστα του Καϊάφα υπάρχουν και άλλα...

Πάμε και στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Ξεκινώντας από τον «άσο», οι «πράσινοι» κινούνται για την απόκτηση τερματοφύλακα ο οποίος θα δώσει βάθος και την ίδια ώρα να ανεβάσει τα επίπεδα ανταγωνισμού σε αυτήν τη νευραλγική θέση. Πριν από μερικές εβδομάδες τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, στην πορεία όμως άλλαξαν, κυρίως λόγω των πολύ καλών και γεμάτες υποσχέσεις εμφανίσεων του νεαρού Κωνσταντίνου Παναγή. Η Ομόνοια δεν ψάχνει πλέον για τερματοφύλακα επιπέδου… Ντεγκρά. Δεν θα αποκτηθεί τερματοφύλακας ο οποίος θα είναι βασικός και αναντικατάστατος. Κάτι τέτοιο θα ήταν, κατ' αρχήν, άδικο για τον νεαρό τερματοφύλακα και ταυτόχρονα θα επιβάρυνε και το μπάτζετ της της νέας σεζόν. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν οι «πράσινοι» από τη μη απόκτηση του -όποιου- Ντεγκρά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση άλλων θέσεων όπου παρατηρείται μεγαλύτερη ανάγκη.

Μοναδικός καθαρόαιμους στόπερ στο ρόστερ, από τους παίκτες της πρώτης γραμμής, είναι ο Ρούνιε. Απ’ εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που μπορούν να δώσουν βοήθειες, όπως ο Λομπιανίτζε και ο Γκουλόν. Η λογική (και η πληροφόρηση) λέει ότι ο Γάλλος μέσος θα προορίζεται για τη φυσική του θέση, ενώ για τον Γεωργιανό η τελική απόφαση θα παρθεί μετά την ολοκλήρωση των μετεγγραφών. Αν αποκτηθεί δεξιός μπακ, τότε ο Ούτσα θα υπολογίζεται πρωτίστως για στόπερ. Για το δεξί άκρο της άμυνας υπάρχουν φυσικά και οι νεαροί Δημητρίου, Μουλαζίμης και Φιλιώτης, ενώ λύσεις μπορεί να δώσει και ο Κριστοβάο Ράμος.
Με αυτά τα δεδομένα, φαντάζει να είναι πιο άμεση η ανάγκη γι' απόκτηση αριστερού μπακ, μετά και την αποχώρηση Λεάντρο. Ο Καϊάφας και οι συνεργάτες του αξιολογούν τα ονόματα που βρίσκονται στο «short list» και δεν αποκλείεται ο εκλεκτός για τη συγκεκριμένη θέση να είναι μια από τις πρώτες μετεγγραφές που θα ολοκληρωθούν.
Επιστρέφοντας στα στόπερ, βάσει αρχικού μετεγγραφικού πλάνου, η Ομόνοια θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ποιοτικού κεντρικού αμυντικού με την προοπτική να είναι βασικός. Αναλόγως από τις υπόλοιπες κινήσεις που θα γίνουν, πολύ πιθανόν την τετράδα των στόπερ να συμπληρώσει ο Λομπιανίτζε και άλλος ένας νεαρός ποδοσφαιριστής.
Η ενίσχυση της μεσοαμυντικής γραμμής αναμένεται να ολοκληρωθεί με την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου. Στην παρούσα φάση αξιολογούνται κάποιες περιπτώσεις (ο Εστεμπάν Σακέτι δεν είναι σε αυτές), χωρίς να υπάρχει βιασύνη για την τελική απόφαση. Ακόμα και να μην αποκτηθεί κάποιος αμυντικός μέσος τις επόμενες μέρες, η Ομόνοια διαθέτει το ρόστερ για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του α’ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ (2-9 Ιουλίου).

Μεσοεπιθετικά γεμάτη, εκτός…
Όλα τα πιο πάνω αφορούν στον αρχικό μετεγγραφικό σχεδιασμό της ομάδας προγραμματισμού και δεν αποκλείεται κάποια πράγματα στην πορεία να διαφοροποιηθούν. Αυτό ισχύει και για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής. Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, η μόνη μετεγγραφή που θα γίνει σίγουρα είναι αυτή του δημιουργικού μέσου. Αν δεν προκύψουν περαιτέρω αφαιρέσεις, τότε πολύ πιθανόν η Ομόνοια θα συνεχίσει με την ίδια μεσοεπιθετική γραμμή και στη νέα περίοδο. Μοναδικό ερωτηματικό για την ώρα είναι η περίπτωση Ρομπέρτο Γκαρσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα