Ανόρθωση: Πρώτα ο επικεφαλής και μετά μετεγγραφές

Οι τελευταίες εξελίξεις με την παραμονή του Αντρέ Πάους και την απομάκρυνση του Φαν Λέουβεν έχει φέρει στασιμότητα σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

Αυτό γιατί η διοίκηση της Ανόρθωσης βρίσκεται στην αναζήτηση νέου διευθυντή ποδοσφαίρου και λογικά η επόμενη ανακοίνωση θα αφορά τη θέση αυτή.
Ήδη υπάρχουν κάποια ονόματα για τη θέση αυτή, χωρίς ωστόσο να έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με οποιονδήποτε. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η ποδοσφαιρική φιλοσοφία θα είναι η ίδια όπως επί εποχής Φαν Λέουβεν.
Το θέμα με τον διευθυντή ποδοσφαιριστή θα πρέπει να τελειώσει σύντομα,

ώστε να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Ρόλο και άποψη θα έχει και ο Αντρέ Πάους. Αυτό για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί το επιθυμεί η διοίκηση δίνοντας περισσότερες αρμοδιότητες στον προπονητή και ο δεύτερος γιατί γνωρίζει πολύ καλά το υφιστάμενο έμψυχο υλικό. Ο Ολλανδός έχει ξεκάθαρη άποψη ποιοι ποδοσφαιριστές πρέπει να μείνουν και σε ποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα.
Πάντως, μετά την τελευταία προπόνηση που έγινε την Τρίτη, ο Αντρέ Πάους ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές να αναμένουν επικοινωνία για το ποιοι συνεχίζουν και ποιοι όχι.

Ανοικτά θέματα
Ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, υπάρχουν αρκετά ανοικτά θέματα. Ποδοσφαιριστές που φέτος αγωνίζονταν ως δανεικοί ή και ποδοσφαιριστές που ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαιά τους. Στη δεύτερη περίπτωση ανήκουν οι Γρηγόρης Μάκος και Τζέισον Δημητρίου, με τη διαφορά ότι για τον Δημητρίου έχει δικαίωμα ανανέωσης η Ανόρθωση. Πρόθεση της διοίκησης είναι να παραμείνουν και οι δυο. Θα τους γίνει πρόταση, αλλά με μειωμένες απολαβές. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο άγνωστή είναι η απάντηση των ποδοσφαιριστών.
Στην κατηγορία των δανεικών ποδοσφαιριστών ανήκει το κεφάλαιο-κλειδί για τη νέα χρονιά. Ο Τόμας Καμίνσκι. Ο Βέλγος τερματοφύλακας θα ενσωματωθεί τον Ιούνιο στην Άντερλεχτ για την έναρξη της προετοιμασίας. Κανείς δεν γνωρίζει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η τεχνική ηγεσία της βελγικής ομάδας για να πάρει την απόφασή της. Αυτό σημαίνει ότι η Ανόρθωση θα βρίσκεται για αρκετό καιρό σε στάση αναμονής για το θέμα αυτό.
Ο Αντρέ Πάους αναμένεται να αποφασίσει για το αν βρίσκεται στα πλάνα του ο Ίσμαελ Γκονσάλβες. Για τον ποδοσφαιριστή έχει δικαίωμα ανανέωσης η Ανόρθωση, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή. Δύσκολη είναι η περίπτωση Εντέ, καθώς σε περίπτωση που η Ανόρθωση επιθυμεί την παραμονή του, θα πρέπει να καταβάλει ένα σημαντικό ποσό στη Μάινζ.
Χθες κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η Ανόρθωση έκανε κρούση στον Κούλη Παύλου. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού ούτε κρούση υπάρχει ούτε ενδιαφέρον.

Έναρξη την 6η Ιουλίου
Πλέον οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε περίοδο διακοπών. Λόγω μη συμμετοχής της Ανόρθωσης στην Ευρώπη, οι ημέρες ξεκούρασης είναι περισσότερες. Η έναρξη για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά έχει ορισθεί την 1η Ιουλίου, με τους ποδοσφαιριστές να περνούν από εργομετρικές εξετάσεις. Επίσημα η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου. Ακόμα δεν έχει καθοριστεί πόσες ημέρες θα προπονούνται στην Κύπρο ή σε ποιο προπονητικό κέντρο της Ευρώπης θα πάνε για το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα