Ομόνοια: Το επόμενο ματς και η μεγαλύτερη εικόνα

Έχει δυνατότητες αυτή η ομάδα να σταθεί επάξια και να διεκδικήσει την 4η θέση, που ίσως την οδηγήσει στην Ευρώπη; Υπάρχουν φυσικά σοβαρές αμφιβολίες, με την όλη εικόνα της μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από τις βαθμολογικές διαφορές. Κακά τα ψέματα, αν αύριο δεν κερδίσει την ΑΕΛ, οι ελπίδες πάνε ουσιαστικά περίπατο. Αλλά πάλι, μπροστά της θα υπάρχουν 11 παιχνίδια υψηλότατου επιπέδου και η Ομόνοια πρέπει ακόμη και για λόγους αξιοπρέπειας να σταθεί στα πόδια της.

Υπήρχαν πολλές δύσκολες μέρες τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτές

είναι οι δυσκολότερες. Ο Άκης Ιωακείμ αναλαμβάνει (το μέχρι πότε θα φανεί) και είναι υποχρεωμένος στο μέτρο του δυνατού να αλλάξει κάτι. Στο πώς θα ανταποκριθεί αύριο η Ομόνοια σε επίπεδο τακτικής και ψυχολογίας. Ίσως όλο αυτό το ταρακούνημα με τις σαρωτικές αλλαγές να βοηθήσει. Είναι ένα παιχνίδι, το οποίο δεν έχει μόνο βαθμολογική σημασία. Υπάρχει η ανάγκη, η ομάδα να μη συνεχίσει την κατρακύλα και την ντροπιαστική παρουσία. Ο ρόλος των παικτών είναι τεράστιος. Η ομάδα έχει αδυναμίες, αλλά οι παίκτες με τα λάθη τους χειροτερεύουν την κατάσταση. Αυτά μέχρι αύριο. Γιατί ακόμη και με νίκη, πάλι η Ομόνοια δεν έχει και την καλύτερη προοπτική. Το κυριότερο κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι οι σωστές αποφάσεις και το timing. Πρώτα πρέπει να διασαφηνιστεί τι ψάχνει η Ομόνοια από τώρα μέχρι τον Μάιο. Ποιο μοντέλο θα ακολουθήσει. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι πρέπει να υπάρχει Τεχνικός Διευθυντής, αλλά πρέπει να αλλάξει το στάτους του και ίσως η όλη προσέγγιση αναφορικά με το πλάνο.

Ο Νταμπίζας είχε μεν πλάνο, αλλά στην πορεία οι σωστές επιλογές του ήταν πολύ λιγότερες από τις λάθος. Δεύτερο ερώτημα είναι τι ομάδα θέλεις να φτιάξεις ανάλογα και με το μπάτζετ σου. Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι για να είσαι ανταγωνιστικός χωρίς να μπορείς να ξοδέψεις πολλά, πρέπει να έχεις συγκρότημα που να ξέρει να αμύνεται, να βγάζει το λάδι στους αντιπάλους και να ξέρει να επιτεθεί γρήγορα και ορθόδοξα. Η δομή της φετινής Ομόνοιας ήταν, τελικά, εντελώς αντίθετη. Η επίθεση έπρεπε να τρέχει για να καλύπτει την κάκιστη αμυντική συμπεριφορά. Το μοντέλο φυσικά είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον επόμενο προπονητή. Άρα οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν με ορθολογισμό και στον σωστό χρόνο. Κοιτώντας το αύριο και όχι τον επόμενο αγώνα. Αν δε πάει Ευρώπη, που είναι και το πιθανότερο, θα έχει ένα οικονομικό κόστος, αρκετά σοβαρό, αλλά θα επιτρέψει να γίνει καλός προγραμματισμός χωρίς πίεση αγωνιστικών υποχρεώσεων. Απλώς αρκετά πριν τελειώσει η φετινή χρονιά, πρέπει η Ομόνοια να ξέρει τι θέλει και πώς να το πράξει για την επόμενη. Η πρόθεση υπήρχε έτσι και αλλιώς, αλλά τώρα οι αποφάσεις θα ληφθούν με άλλα δεδομένα και πρόσωπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα