Ομόνοια: Η προσμονή για πρόκριση

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, μετά τη νίκη των Γεωργιανών, δεν θα ήταν υπερβολικό να λεχθεί ότι ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ θεωρείται το παιχνίδι της χρονιάς για τους «πράσινους» .

Αντίστροφα άρχισαν να μετρούν στην Ομόνοια, για τη μεθαυριανή κρίσιμη ρεβάνς με τη Διναμό Μπατούμι, για τον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ, με μοναδικό στόχο την ανατροπή της ήττας με 1-0 στη Γεωργία. Σταδιακά, η απογοήτευση και η πίκρα, που έφερε η ήττα στη Γεωργία, μετατρέπεται σε προσμονή, πάθος και αποφασιστικότητα, για την

ανατροπή και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, μετά τη νίκη των Γεωργιανών, δεν θα ήταν υπερβολικό να λεχθεί ότι ο επαναληπτικός της Πέμπτης στο ΓΣΠ θεωρείται το παιχνίδι της χρονιάς για την Ομόνοια. Είτε κερδίζει την πρόκριση και βλέπει μπροστά, είτε μένει εκτός και μπαίνει σε έναν ατέρμονο κύκλο καταστροφολογίας.

Δουλειά στην ψυχολογία
Σίγουρα, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου αν αποκλειστεί η Ομόνοια, αλλά, από την άλλη, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα επηρεαστεί και θα πληγωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά και θα πρέπει να (ξανά) υπερβάλει εαυτόν, για να επανέλθει στην επιφάνεια. Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί πίστη για πρόκριση και ο Κώστας Καϊάφας προσπαθεί να απεγκλωβίσει τους παίκτες του από το άγχος και την εξωτερική πίεση, που κυριαρχούν για το παιχνίδι της Πέμπτης και για την ανυπομονησία για την πρόκριση. Η τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας πιστεύει στους παίκτες και στην ομάδα και θεωρεί ότι με καθαρό μυαλό μπορεί να ανατρέψει την ήττα με 1-0, που δέχθηκε στο πρώτο παιχνίδι από τη Διναμό Μπατούμι. Καθημερινά στις προπονήσεις γίνεται αρκετή δουλειά στον τομέα της ψυχολογίας, ώστε οι παίκτες της Ομόνοιας να μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις όποιες, ενδεχόμενες, αναποδιές προκύψουν.

Με αλλαγές…
Από την πρώτη στιγμή, μετά το τέλος του αγώνα στη Γεωργία, λέχθηκε και φάνηκε ότι η Ομόνοια θα πρέπει να παρουσιαστεί με διαφορετικό πρόσωπο στον επαναληπτικό με τη Διναμό Μπατούμι. Ήδη, η τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» επεξεργάζεται ένα πιο επιθετικό πλάνο με αλλαγές προσώπων στο αρχικό σχήμα. Η λογική λέει ότι η Ομόνοια θα παραταχθεί με σχηματισμό 4-2-3-1, ώστε να μπορέσει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, να προφυλάξει τα νώτα της για να μη δεχθεί γκολ και παράλληλα να χτυπήσει στην επίθεση για ένα γκολ που θα φέρει στα ίσα την υπόθεση πρόκριση. Θέση βασικού διεκδικεί ο Μαργκάσα στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς επίσης οι Σιέρινταν και Κιρμ στην επιθετική γραμμή. Αύριο, παραμονές του αγώνα, ο προπονητής της Ομόνοιας Κώστας Καϊάφας θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 5.45 μ.μ. το απόγευμα και μια ώρα αργότερα θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου ο προπονητής της Διναμό Μπατούμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα