Ομόνοια: Γι' αυτό επέλεξε Μιλόγεβιτς

Η στροφή που έκανε στη σερβική αγορά η Ομόνοια αποδείχθηκε καταλυτική για την εξεύρεση του νέου προπονητή της ομάδας.

Ο 45χρονος (9 Μαρτίου 1970) Βλάνταν Μιλόγεβιτς «κέρδισε» τη διοίκηση του Συλλόγου με την ποδοσφαιρική του προσωπικότητα, για τη δουλεία του στην Τσουκαρίτσκι και για το ότι μιλάει απταίστως Ελληνικά. Οι πράσινοι ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ την συμφωνία με τον Σέρβο τεχνικό.

«Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον 45χρονο Σέρβο προπονητή, Βλάνταν

Μιλόγεβιτς. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς εργαζόταν από το 2012 στην Τσουκαρίρτσκι Σερβίας, την οποία οδήγησε δύο φορές στα προκριματικά του Europa League, όπως και στην κατάκτηση του κυπέλλου, διακρίσεις που ήταν οι κορυφαίες στην ιστορία του συλλόγου. O Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα αφιχθεί στην Κύπρο την Παρασκευή, μαζί με συνεργάτες του, για να αναλάβει τα καθήκοντά του» ήταν η ανακοίνωση του συλλόγου.

Μαζί του στην Κύπρο θα έρθει και η παλαιά δόξα του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα, αναλαμβάνοντας χρέη βοηθού. Επίσης μαζί με τον Σέρβο θα έρθει και προπονητής φυσικής κατάστασης.

Ο αναμορφωτής της Τσουκαρίτσκι
Σημαντικό ρόλο στο να καταλήξουν οι «πράσινοι» στον Μιλόγεβιτς έπαιξε το έργο που έκανε στην Τσουκαρίτσκι, που δεν θεωρείται από τις μεγάλες δυνάμεις του σερβικού πρωταθλήματος. Την ανέλαβε σε τραγική κατάσταση την περίοδο 2012-13 και την οδήγησε στην Α’ κατηγορία. Μάλιστα, στην πρώτη της σεζόν (2013-14) στη μεγάλη κατηγορία του σερβικού πρωταθλήματος τερμάτισε στην πέμπτη θέση και εξασφάλισε θέση στην Ευρώπη. Τα επιτεύγματά του συνεχίστηκαν και στην περυσινή χρονιά (2014-15), καθώς την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στην τρίτη θέση, πίσω από Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα, εξασφαλίζοντας για δεύτερη χρονιά θέση στην Ευρώπη. Ο Μιλόγεβιτς έλυσε (για προσωπικούς λόγους) τη συνεργασία του με την Τσουκαρίσκι (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση), από τις αρχές Οκτωβρίου. Ένας επιπλέον και σημαντικός λόγος που κέρδισε τους ανθρώπους της Ομόνοιας είναι ότι ο Μιλόγεβιτς γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική ποδοσφαιρική κουλτούρα και είναι άριστος γνώστης και της Ελληνικής γλώσσας, λόγω της θητείας του ως ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, από το 1993 μέχρι το 1995 σε Γιάννενα και Καλαμάτα και από το 1997 μέχρι το 2004 σε Απόλλων Αθηνών, Παναθηναϊκό, Ηρακλή και Ακράτητο.

Να εκμεταλλευτούν τη διακοπή
Κατά τα άλλα, σε καμία περίπτωση η Ομόνοια δεν πρέπει να μείνει στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Θα πρέπει να αντλήσει δυναμική και αυτοπεποίθηση και να δουλέψει σκληρά κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος. Σήμερα και αύριο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις. Αμέσως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, η Ομόνοια θα πάει στο «Τσίρειο» για να αντιμετωπίσει τον Άρη, που κάνει εξαιρετική πορεία. Λογικά θα επανέλθουν και τα δύο βασικά επιθετικά της όπλα, οι Δημήτρης Χριστοφή και Ζίγκι Μπαντιμπαγκά. Αμφότεροι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη διακοπή για να ξεπεράσουν πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν και επανέλθουν σε καλή κατάσταση, δίνοντας επιπλέον λύσεις (ταχύτητα, δημιουργικότητα και γκολ) στη γραμμή κρούσης της ομάδας. Θα είναι ό,τι καλύτερο για την Ομόνοια να ταξιδέψει στη Λεμεσό την άλλη Κυριακή (22/11) για να αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Άρη με γεμάτη τη φαρέτρα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα