Ομόνοια: Εξόφληση χρέους προς Russian Commercial Bank

Η Ομόνοια ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Russian Commercial Bank.

Η ανακοίνωση:

Είναι γνωστό ότι το Σωματείο μας ήταν εναγόμενο στην αγωγή που κίνησε η Russian Commercial Bank για ποσό ύψους €2,157,000, πλέον τόκους. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελούσε μεγάλο οικονομικό βραχνά για το Σωματείο.

Ο τέως πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Δώρος Σεραφείμ, χειριζόταν για μήνες αυτό το θέμα και διαπραγματευόταν για να βρεθεί μια λύση που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα

του Σωματείου. Στόχος ήταν να κλείσει η όλη υπόθεση πριν τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τον περασμένο Ιούνιο. Αυτό δεν έγινε κατορθωτό, διότι η διαπραγμάτευση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, καθώς επίσης αρκετές διαδικασίες που έπρεπε να ολοκληρωθούν.

Πριν περίπου δέκα ημέρες και κατόπιν εμπλοκής του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου και των Νομικών Συμβούλων του Σωματείου, επήλθε ο εξώδικος συμβιβασμός ο οποίος είναι εξαιρετικά ευνοϊκός για το Σωματείο. Το συμφωνηθέν ποσό έχει εξοφληθεί.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία μειώνει το συνολικό χρέος του συλλόγου και συμβάλλει ουσιαστικά στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται για οικονομική εξυγίανση. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν επιλύει στην ολότητά του το οικονομικό πρόβλημα και το πρόβλημα ρευστότητας που ταλανίζει το σωματείο τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται, όμως, για ένα σημαντικό βήμα το οποίο συνεισφέρει εποικοδομητικά και προς την κατεύθυνση του Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να εργάζεται για την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου. Καλεί, παράλληλα, τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να παραμείνει κοντά στην ομάδα και να στηρίξει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά και η συλλογική προσπάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα