Μ.Fallon: Το ΗΒ εμβαθύνει τη συνεργασία άμυνας με την Κύπρο

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας, Michael Fallon φτάνει στην Κύπρο σήμερα για μια μονοήμερη επίσκεψη, όπου θα τονίσει την εμβάθυνση σχέσεων στον τομέα της άμυνας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου.

Ο κ. Fallon θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, ενώ θα επισκεφτεί τις Βρετανικές Βάσεις για εξέταση των επιχειρήσεων και για να συναντήσει

Βρετανούς στρατιώτες και τις οικογένειές τους.

Η επίσκεψη του κ. Fallon γίνεται σε συνέχεια αυτής του Υπουργού Άμυνας, Χριστόφορου Φωκαΐδη στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του 2016 – η πρώτη επίσκεψη από Κύπριο Υπουργό Άμυνας- κατά την οποία επισημοποιήθηκε το Διμερές Πρόγραμμα της Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το εν εξελίξει πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου σε θέματα άμυνας και ασφάλειας περιέχει την ανταλλαγή πληροφοριών και κοινής δράσης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της θαλάσσιας ασφάλειας, έρευνας, διάσωσης και της παράνομης μετανάστευσης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο κ. Fallon θα έχει την ευκαιρία να διαβεβαιώσει τον κ. Φωκαΐδη ότι η απόφαση του Βρετανικού κοινού να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις της Βρετανίας με την Κύπρο, αλλά ούτε και τους Κύπριους πολίτες που διαμένουν στις Βάσεις.

Ο κ. Fallon δήλωσε: «Η Βρετανία παραμένει ανοικτή για τον επιχειρηματικό κόσμο, δεσμευμένη στην ειρήνη και την ασφάλεια, και είναι κορυφαία υποστηρικτής του διεθνούς συστήματος που βασίζεται σε κανόνες. Η δέσμευσή μας σε μία εκτεταμένη συνεργασία ασφάλειας με διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων και της Κύπρου, παραμένει σταθερή.»

Keywords
Τυχαία Θέματα