Ομόνοια: Δεν φτάνουν μόνο λόγια

Ειπώθηκαν πολλά από το Νίκο Νταμπίζα στην δημοσιογραφική διάσκεψη, με τον Έλληνα τεχνικό διευθυντή να κάνει εκτενή αναφορά στην ανετοιμότητα μερικών ποδοσφαιριστών, στον προγραμματισμό, το αγωνιστικό, τον αποκλεισμό από την Μπεϊτάρ αλλά και την κριτική που γίνεται στον ίδιο από εμάς (τα μέσα ενημέρωσης), για τη νέα Ομόνοια που χτίζεται.

Ο Νίκος Νταμπίζας είπε πάρα πολλά μέσα σε μία ώρα και 47 λεπτά (τόσο κράτησε διάσκεψη), προσπαθώντας να καθησυχάσει τον κόσμο ότι ο αποκλεισμός από την Ευρώπη τελικά

δεν ήταν και τόσο τραγικός όπως παρουσιάστηκε. Εξάλλου το είπε ξεκάθαρα και ο πρόεδρος κ. Τζιωνής, ότι υπολόγιζαν μόνο τα έσοδα από τους δύο προκριματικούς και αν η ομάδα πήγαινε ένα βήμα παρακάτω τότε... καλώς.

Τα πράγματα όμως είναι έτσι όπως παρουσιάστηκαν από τον κ. Νταμπίζας; Ο κόσμος δεν ήθελε από αυτή τη δημοσιογραφική διάσκεψη ούτε ν' ακούσει δικαιολογίες ούτε αν η Ομόνοια είχε την κατοχή με Μπάναντς ή την κατοχή στο Ισραήλ. Ο λόγος που γίνεται και οι υποσχέσεις που δόθηκαν από το πάνελ, για ένα δυνατό σύνολο μία ανταγωνιστική ομάδα όταν δέσουν όλοι οι παίκτες, θα πρέπει να γίνει και στην πράξη. Τώρα δεν φτάνουν μόνο τα λόγια στην Ομόνοια χρειάζονται και πράξεις. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι ο Νίκος Νταμπίζας βάζει τα δυνατά για να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο, θα πρέπει όμως να φανεί και εντός γηπέδου και όπως λέμε και γράφουμε πάντα, καθρέφτης είναι το γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στην Ομόνοια απογοήτευσαν στον επαναληπτικό με την Μπεϊτάρ, δεν μπορούμε όμως να θεωρήσουμε δεδομένο μόνο ένα 90άλεπτο.

«Η ομάδα προσπαθεί να βάλει τις βάσεις και τη δομή για να είναι στο επίπεδο πραγματικότητας που θέλουμε», αυτό όμως μπορεί να δημιουργηθεί τρεις εβδομάδες περίπου πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος; Ο Νταμπίζας έχει πολλή δουλειά να κάνει, ο Αύγουστος είναι κρίσιμος και σημαντικός μήνας σε θέματα προγραμματισμού, με τον τεχνικό διευθυντή των «πρασίνων» αυτή τη φορά να είναι στο ψάξιμο για κάτι πιο… αξιόλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα