Ερωτήματα για τους ζω/κούς κήπους θέτει το Κόμμα για τα Ζώα

Ερωτήματα προς τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θέτει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναφορικά με τον ζωολογικό κήπο της εταιρείας Melios Zoo Park στους Αγίους Τριμιθιάς και την απόφαση, σύμφωνα με το Κόμμα, του ιδιοκτήτη «να επιστρέψει την άδεια που κατείχε για τη λειτουργία ζωολογικού κήπου και όπως ο ίδιος δήλωσε θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά ως petshop».

Αυτή η διαδικασία δεν είναι νόμιμη, ούτε και συνάδει με τις πρόνοιες της ΚΔΠ 81/2002

που αφορά τη λειτουργία των ζωολογικών κήπων, επισημαίνει το Κόμμα για τα Ζώα σε ανακοίνωσή του.

Θεωρεί ότι «η όλη διαδικασία αλλά και η απόφαση του ιδιοκτήτη που ακολούθησε ίσως να είναι λανθασμένη και παράτυπη και από ό,τι φαίνεται την έχει υιοθετήσει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Εξ όσων πληροφορούμαστε έχουν ήδη παραλάβει την επιστολή του ιδιοκτήτη με την οποία αποποιείται της άδειας κατοχής λειτουργίας ζωολογικού κήπου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Κόμμα σημειώνει ότι με βάση το άρθρο 12(Ι) (α,β,γ) κανένας κάτοχος άδειας λειτουργίας ζωολογικού κήπου δε δύναται να προβεί σε μεταβολή, τροποποίηση ή αλλαγή α) του αριθμού των άγριων ζώων, β) των ειδών των άγριων ζώων, γ) της συνθήκες διαβίωσης ή των χώρων εγκλεισμού των άγριων ζώων.

«Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή τα ζώα που είναι στον ζωολογικό κήπο να βρεθούν ξαφνικά στο κατάστημα πώλησης ζώων - pethsop, θα είναι ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο κακομεταχείρισης ζώων, και με τη βούλα του κράτους» προειδοποιεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα