Ομόνοια: Aς παραδειγματιστούν από τον Κανού

«Πρέπει να κερδίζουμε όλους τους αγώνες χωρίς δικαιολογίες». Μία σύντομη, αλλά περιεκτική ανάρτηση, από τον Κανού. Τον μόνο ποδοσφαιριστή που μπορεί να λέει ότι έφυγε από το ΓΣΖ, κάνοντας καλά τη δουλειά του.


Η Ομόνοια πρέπει να μέμφεται πρώτα από όλα τον εαυτό της για την πορεία και τα αποτελέσματά της. Η επίκληση της ατυχίας στις χαμένες ευκαιρίες και στα εύκολα γκολ που δέχεται, λέει τη μισή, ίσως και το 1/3 της αλήθειας. Το

να μην βάζεις την μπάλα στο πλεκτό είναι θέμα και ικανότητας και καθαρού μυαλού. Το ότι οι αντίπαλοι αφήνονται να σουτάρουν ή να πιάσουν κεφαλιές από πλεονεκτικές θέσεις, μετά από χοντρά λάθη ή κακά μαρκαρίσματα, δεν είναι ατυχία.

O Kανού, πέρα από την αγωνιστική του παρουσία, είχε και άλλο ένα χαρακτηριστικό στο ΓΣΖ. Ήταν ο παίκτης που δέχτηκε το περισσότερο «ξύλο», αλλά και ο πρώτος που αντιδρούσε με ψυχραιμία και προέτρεπε τους συμπαίκτες του να κάνουν το ίδιο. Αν δώσεις την ευκαιρία στον αντίπαλο να τσιγκλήσει περισσότερο τον υπάρχων εκνευρισμό σου, τότε άθελά σου συμβάλλεις και εσύ στο σπάσιμο του ρυθμού. Οι επιτηδευμένες και μη καθυστερήσεις, θα είναι πάντα εκεί και πρέπει να ζήσει μ΄ αυτό.

Πρωτίστως, λοιπόν, η Ομόνοια πρέπει να ενσκήψει πρώτα πάνω στις δικές της αδυναμίες, για να βγει από το λούκι. Όσο δίνει δικαιώματα με τις χαμένες ευκαιρίες, τα εύκολα γκολ στην εστία της, τη δυσκολία να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και τα μεγάλα νεκρά διαστήματα στην απόδοσή της (απέχει από το επιθυμητό ακόμη και στην καλή της μέρα), δεν θα ορθοποδήσει και δεν θα κερδίσει σεβασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα