Ομήρου: Οι νέοι του σήμερα τα θεμέλια της αυριανής κοινωνίας

Πρωταρχικός στόχος της Πολιτείας πρέπει να είναι η στήριξη των νέων, η περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους και η λήψη μέτρων που προάγουν την ευημερία και την πρόοδο τους, καθώς οι νέοι του σήμερα θα θέσουν τα θεμέλια της μελλοντικής κοινωνίας, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σε χαιρετισμό στη σύνοδο της Παιδοβουλής.

Αναφερόμενος στο κεντρικό θέμα της συνόδου που ήταν : «Επένδυση στο παιδί: Οι κρατικές υπηρεσίες στην εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών», ο Πρόεδρος της Βουλής

είπε ότι το θέμα αυτό επισημαίνει το σημαντικό και τεράστιο ρόλο που έχουν να επιτελέσουν οι Κρατικές Υπηρεσίες όσον αφορά στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλες τους τις εκφάνσεις. Ειδικότερα τα δικαιώματα στην υγεία, στην ευζωία, στην ευημερία, στην εκπαίδευση, στη διακίνηση και στην ψυχαγωγία θα συζητηθούν σε έκταση στην παρούσα σύνοδο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ανέφερε ότι είναι θλιβερό το γεγονός ότι τα παιδιά έχουν υποστεί όλες τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα τις συνέπειες από την εφαρμογή αυστηρών μέτρων λιτότητας που στόχο έχουν τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Το κράτος στο σύνολό του, και ιδιαίτερα μέσω των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών του, οφείλει να στηρίξει τα παιδιά και τις οικογένειές τους, παρέχοντάς τους όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι τονίζεται πως ιδιαίτερο ρόλο έχουν να διαδραματίσουν οι υπηρεσίες υγείας και οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως πιστεύει μέσα από την ανταλλαγή των απόψεων των παιδιών και τη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη συνέχεια, θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από όλους τους αρμόδιους φορείς και διαβεβαίωσε ότι και η Βουλή είναι πρόθυμη να σας ακούει και να συνδράμει στην όλη προσπάθεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα