ΓΓ ΑΚΕΛ: Θετική εξέλιξη η εξαγορά από την BG

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τη συμφωνία για εξαγορά από τον κολοσσό British Gas (BG) του 35% των δικαιωμάτων της Noble Energy, στο τεμάχιο «12» της κυπριακής ΑΟΖ και ουσιαστικά στο κοίτασμα «Αφροδίτη».

Η εξέλιξη αυτή, δήλωσε, εμπλέκει στις δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ

ένα ακόμα κολοσσό, ενισχύει τη δυνατότητα της Noble να βρει τα αναγκαία κεφάλαια για να αναπτύξει το κοίτασμα και δίνει τη δυνατότητα σε ένα δυνητικό αγοραστή του φυσικού αερίου να συμμετέχει στις δραστηριότητες. “Ουσιαστικά αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα ώστε να καταφέρει η Noble να αναπτύξει το κοίτασμα Αφροδίτη και να υλοποιήσει με αυτό τον τρόπο τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ως ΑΚΕΛ, συνέχισε, οφείλουμε όμως να προειδοποιήσουμε την κυβέρνηση ότι η μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου στα τερματικά της Αιγύπτου από το κοίτασμα Αφροδίτη δεν πρέπει να θεωρηθεί και ως η ευκαιρία να ακυρωθεί οριστικά η προοπτική της δημιουργίας του δικού μας τερματικού υγροποίησης. Κάτι τέτοιο, είπε, θα ήταν μεγάλο λάθος αφού θα μας στερήσει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε την χώρα μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο.

“Μας προκαλεί επίσης έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά και αυτή την εξέλιξη, δίνοντας της πολύ μεγαλύτερη σημασία από αυτή που πραγματικά έχει”. Φαίνεται, ανέφερε, πως το γεγονός ότι από τότε που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σημειωθεί καμία θετική εξέλιξη στην κυπριακή ΑΟΖ δημιουργεί στην κυβέρνηση άγχος και αγωνιά ώστε να παρουσιάσει με πολλές υπερβολές και τυμπανοκρουσίες μια θετική εξέλιξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα