Λιλλήκας: Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός νέων επιστημόνων

"Προτεραιότητά μας ο επαναπατρισμός των χιλιάδων νέων επιστημόνων μέσω αναπτυξιακής πολιτικής", επεσήμανε με σημερινές του δηλώσεις ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

"Πρότασή μας η δημιουργία ενός Ταμείου Χρηματοοικονομικού Οργανισμού, το οποίο θα μπορεί να προβαίνει σε κούρεμα των δανείων", τόνισε.

Στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας αναφέρει ότι "σημερινά δημοσιεύματα παρουσιάζουν τις ελληνικές τράπεζες

να έχουν σχεδιάσει προγράμματα για κούρεμα των δανείων των Ελλήνων δανειοληπτών, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις ελληνικές τράπεζες".

"Αυτή τη στιγμή", επεσήμανε, "γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη η δική μας η Πρόταση για τη δημιουργία ενός Ταμείου Χρηματοοικονομικού Οργανισμού διευκόλυνσης των δανειοληπτών, το οποίο θα μπορεί να προβαίνει σε κούρεμα των δανείων, ιδιαίτερα των δανείων που έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία ή το επαγγελματικό υποστατικό".

"Επειδή ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν οι περιπτώσεις στη χώρα μας εκποίησης πρώτης κατοικίας που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, η Κυβέρνηση θα πρέπει, μέσω της Κεντρικής Τράπεζας, εάν δεν θέλει η ίδια να πάρει μέτρα και να προχωρήσει σε κούρεμα δανείων, τουλάχιστον να παγιοποιήσει την όλη κατάσταση μέσα από την Κεντρική Τράπεζα, έτσι ώστε η επόμενη Κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση που θα διευκολύνει τα θύματα της κρίσης, τις οικογένειες, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι υποφέρουν από την οικονομική ύφεση", τόνισε με ξεκάθαρο τρόπο.

"Η κυπριακή οικονομία, δυστυχώς δεν είναι στα επίπεδα που ο Υπουργός Οικονομικών θέλει να την παρουσιάζει", συνέχισε, για να συμπληρώσει ότι "μπορεί να βελτιώθηκαν τα δημοσιονομικά, όμως οι κυπριακές οικογένειες συνεχίζουν να υποφέρουν και η ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία. Η εποχιακή μείωση της ανεργίας δεν είναι σταθερή".

Κλείνοντας, ο κ. Λιλλήκας επεσήμανε ότι "απαιτείται μια νέα αναπτυξιακή πολιτική, η οποία θα δημιουργήσει μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας με ψηλά εισοδήματα, έτσι ώστε να γίνει εφικτός ο στόχος του επαναπατρισμού των χιλιάδων νέων επιστημόνων μας που έχουν μεταναστεύσει. Και αυτή θα είναι η πρώτη προτεραιότητά μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα