Ομήρου: Επιβάλλεται η ενημέρωση της Βουλής για το Κυπριακό

Δεν είναι δυνατό η Βουλή να ασχολείται με όλα τα άλλα θέματα, αλλά να μην έχει γνώση για τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος του Σώματος Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι «η Βουλή είναι παρούσα».

Ο κ. Ομήρου ρωτήθηκε σχετικά, ενόψει και της ενημέρωσης στην οποία αναμένεται να προβεί αύριο, σχετικά με την έναρξη των εργασιών της Βουλής,

αλλά και την πρωτοβουλία να ενημερωθεί το Σώμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είπε ότι «η Βουλή συνεχίζει να διαδραματίζει με αίσθημα ευθύνης το θεσμικό της ρόλο» τόσο στα θέματα οικονομίας, όσο και στο Κυπριακό.

Ως προς τον προγραμματισμό της Βουλής, για τον οποίο θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αύριο, ο κ. Ομήρου είπε ότι η έναρξη των συνεδριάσεων των Επιτροπών θα γίνει εντός του Αυγούστου, ενώ η Ολομέλεια αναμένεται να συγκληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατόπιν αιτήματος του κ. Ομήρου, θα ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στις διαπραγματεύσεις, σε κλειστή συνεδρίαση του Σώματος, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τη μέχρι τώρα ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων, όχι όμως και της Βουλής, όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Ομήρου απάντησε με τη φράση «και το ένα ποιείν και το άλλο μη αφιέναι», προσθέτοντας ότι είναι «απολύτως επιβαλλόμενο» η Βουλή, ως το κατεξοχήν όργανο λαϊκής κυριαρχίας, να τυγχάνει πλήρους ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο εθνικό θέμα.

Ανέφερε εξάλλου ότι η Βουλή, με αίσθημα υψηλής ευθύνης, θα ανταποκριθεί στο καθήκον της να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Είπε τέλος ότι κάθε πολιτική δύναμη έχει τις δικές της ιδεολογικές και πολιτικές προσεγγίσεις στα διάφορα ζητήματα, όμως «όλα τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές δυνάμεις...έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα πολιτικής και πατριωτικής ευθύνης, ανεξάρτητα από τις διαφορές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα