Δίπλαρος: Επιτακτική ανάγκη δεύτερης μονάδας νεογνών

Το πρόσφατο, τραγικό περιστατικό, του θανάτου ενός ακόμα νεογνού, στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, έρχεται να τονίσει την επιτακτική ανάγκη για δημιουργία δεύτερης μονάδας νεογνών στην Κύπρο, τονίζει σε ανακοίνωση τουο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος.

Προσθέτει ότι νεογνά από Πάφο και Λεμεσό διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο προκειμένου να μεταφερθούν στο Μακάρειο αφού η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα αλλά και επιβαρυντική για την υγεία του νεογνού.

Έχουν γίνει αρκετές μελέτες

και κοστολογήσεις στο παρελθόν προκειμένου να επανδρωθεί και να εξοπλιστεί κατάλληλα, μονάδα νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου σήμερα λειτουργεί ένα μικρό τμήμα φροντίδας νεογνών, που όμως δε διαθέτει τα απαραίτητα μέσα, ούτε καν αναπνευστήρα, επισημαίνει ο κ. Δίπλαρος.

Καλεί παράλληλα το Υπουργείο Υγείας «να κάνει ξανά δεύτερες σκέψεις και α αναλογιστεί αρχικά τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά νεογνά από τις επαρχίες προκειμένου να μεταβούν στο Μακάρειο. Τον μεγάλο αριθμό ασθενών που δέχεται το Μακάρειο Νοσοκομείο, τόσο από Δημόσια Νοσηλευτήρια όσο και από ιδιωτικές κλινικές, γεγονός που επιβαρύνει το έργο του προσωπικού αλλά και του ίδιου του Νοσοκομείου προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς».

Ας αναλογιστεί το Υπουργείο Υγείας, συμπληρώνει ο κ. Δίπλαρος, «τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή των νεογνών αλλά και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ίδιοι οι γονείς της επαρχίας όταν καθημερινά αναγκάζονται να μεταβούν στο Μακάρειο για να δουν το παιδί τους. Και τέλος ας αναλογιστεί το Υπουργείο ποιές εναλλακτικές έχουμε σε περιπτώσεις που η μονάδα νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου καταστεί ακατάλληλη για κάποιο χρονικό διάστημα».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι «επειδή η ποιότητα του συστήματος υγείας μιας χώρας καταδεικνύει και το επίπεδο του πολιτισμού της, ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία δεύτερης μονάδας νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού η οποία θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τόσο της επαρχίας Λεμεσού όσο και τις ανάγκες της επαρχίας Πάφου».

Keywords
Τυχαία Θέματα