Ομήρου: Nα εγκαταλειφθούν οι πολιτικές της λιτότητας

Στην Ελλάδα θα πρέπει να ηχήσει στα ώτα των θεσμών και των Ευρωπαϊκών συλλογικών θεσμικών οργάνων το μήνυμα των λαών, ιδιαίτερα της Νότιας Ευρώπης, ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και ότι θα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι πολιτικές της λιτότητας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Γιαννάκης Ομήρου.

Μιλώντας στον Παχύαμμο μετά το πέρας του μνημόσυνου του ήρωα της αντίστασης Νίκου Σολωμού ο Γιαννάκης Ομήρου σημείωσε ακόμη ότι οι πολιτικές της λιτότητας οδηγούν λαούς και κοινωνίες σε συνθήκες φτώχειας , κοινωνικής περιθωριοποίησης και σε συνθήκες εκτινασσόμενης ανεργίας.

Ο Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι αυτό το μήνυμα στέλνουν οι κοινωνίες των Ευρωπαίων πολιτών ανεξαρτήτως του όποιου δημοψηφίσματος.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο – όπως είπε- η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, η πολιτική που οδηγεί σε ανεργία , σε διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και η πολιτική που οδηγεί στον πλούσιο Βορρά και στον φτωχό Νότο.

Αυτή η πολιτική, ανέφερε, έχει πλήξει τους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας και θα πρέπει να πάει το μήνυμα, κατέληξε, σε ώτα ακουόντων, ότι εδώ και τώρα η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα