ΑΠΟΕΛ: Ο Πασιέντσια και τα συμπεράσματα

Τα φιλικά προετοιμασίας χρησιμεύουν αποκλειστικά για την εξαγωγή των κατάλληλων πορισμάτων από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Τρεις ήττες στη σειρά σε διάστημα μιας εβδομάδας δεν είναι σύνηθες φαινόμενο για τον ΑΠΟΕΛ -ούτε πριν ούτε μετά την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Τούτου δοθέντος δεν ξενίζουν ούτε η ανησυχία ούτε ο προβληματισμός για την εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας στα παιχνίδια με Λέχια Γκντανσκ (1-4), Άρκα Γκντίνια

(1-2) και Λεχ Πόζναν (0-3).

Είναι σαφές, ότι τα φιλικά προετοιμασίας δεν αποτελούν δείγμα αντιπροσωπευτικό, αλλά την ευκαιρία του προπονητή μέσα από πάμπολλους πειραματισμούς (σε πρόσωπα, ενδεκάδες, συστήματα, τακτικές) να αποκτήσει τη βέλτιστη δυνατή εικόνα και τα πλέον αξιόπιστα συμπεράσματα για τους παίκτες και την ομάδα του.

Ό,τι ακριβώς συμβαίνει, δηλαδή, αυτήν την περίοδο με τον νεοφερμένο Ντομίνγκος Πασιέντσια, ο οποίος αναζητεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο να στήσει τον ΑΠΟΕΛ όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη δική του φιλοσοφία. Αν μάλιστα ο Πορτογάλος θέλει να φορέσει ένα διαφορετικό αγωνιστικό κουστούμι στους «γαλαζοκίτρινους», είναι αναμενόμενο πως θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές τη δική του νοοτροπία.

Ο Πασιέντσια δεν βρήκε μια λειτουργική στο έπακρο ομάδα. Τουναντίον, για τους «γαλαζοκιτρίνους» οι τομείς που έχρηζαν βελτίωσης την περασμένη περίοδο ήταν αρκετοί. Αυτό δυσχεραίνει και καθυστερεί τον καινούργιο προπονητή -όπως άλλωστε και οι δοκιμές του και η ενσωμάτωση των νεοφερμένων, αρκετοί εκ των οποίων αγωνίζονται σε θέσεις-κλειδιά.

Στο βαθμό που τα παιχνίδια επί πολωνικού εδάφους βοήθησαν τον Πορτογάλο να κατασταλάξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, έχουν εξυπηρετήσει τη σκοπιμότητά τους. Αν όχι, τότε ο ΑΠΟΕΛ θα φτάσει στην έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του μ’ έναν προπονητή που θα ψάχνει και θα ψάχνεται. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αποκρυσταλλωθεί τι ακριβώς ισχύει.

Keywords
Τυχαία Θέματα