Ολυμπιακός - Πλατανιάς 3-1

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης», πέτυχε την τρίτη του νίκη και πλέον αφοσιώνεται αποκλειστικά στην μάχη με τη Μπάγερν. Επέστρεψε με γκολ ο Τσόρι, που έφτασε τα τριάντα γκολ, αμυντικά προβλήματα οι «ερυθρόλευκοι».

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό και απέναντι στον
Πλατανιά στο πρωτάθλημα. Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Μπάγερν Μονάχου οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν έτσι και αλλιώς την πρόθεση να... φορτσάρουν πολύ στο Καραϊσκάκη. Δίχως να κάνουν ένα σούπερ παιχνίδι ξεπέρασαν το εντός έδρας εμπόδιο των Χανιωτών με 3-1.

Σκόρερ οι Ντουρμάζ, Τσόρι και Μαζουάκου για τον Ολυμπιακό και ο Μπανανά για τον Πλατανιά ενώ οι Ρομπέρτο και Ολιμπά απέκρουσαν από ένα πέναλτι στον αγώνα! Ντεμπούτο για Ιντέγιε με μία ασίστ και για Ερνάνι. Πλέον όλη η προσοχή των πρωταθλητών είναι στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Βαυαρούς στο Καραϊσκάκη.

Με Ντουρμάζ βασικό αντί Ερνάνι

Ο Μάρκο Σίλβα έκανε πάνω κάτω τα αναμενόμενα σχετικά με την διάταξη του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά. Με εξαίρεση την κίνησή του να βάλει βασικό τον Ντουρμάζ και να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τον Ερνάνι.

Ο αρχικός σχηματισμός του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ δεξί μπακ, Μαζουάκου αριστερό, στο κέντρο της άμυνας οι Ντα Κόστα και Σιόβας, Καμπιάσο και Μιλιβόγιεβιτς στο κέντρο, δεκάρι ο Τσόρι, δεξί εξτρέμ ο Πάρντο, αριστερό ο Ντουρμάζ και φορ ο Ιντέγιε. Ντεμπούτο για Ιντέγιε με την φανέλα των Πειραιωτών.

Μία έκπληξη και ο Παράσχος

Σε διάταξη 4-3-2-1 προτίμησε να πάει ο Πλατανιάς. Και με μία ανατροπή. Αντί να είναι στην 11άδα ο Μιλούνοβιτς επελέγη ο Πάγκαλος. Ολιμπά κάτω από τα δοκάρια, Αποστολόπουλος δεξί μπακ, Βάντερσον αριστερό και τα δύο στόπερ οι Σελίν και Μπανανά. Στο κέντρο οι Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς και Μαχαμάτ, δεξί εξτρέμ ο Ντίνας, αριστερό ο Πάγκαλος και φορ ο Γιακουμάκης.

Πέναλτι με το... καλησπέρα και... Άγιος Ρομπέρτο!

Στο 1ο λεπτό ο διαιτητής Καλογερόπουλος υπέδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ντα Κόστα στην μικρή περιοχή. Ένα μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον Γιακουμάκη.

Ένα λεπτό μετά ο Ρομπέρτο απέκρουσε με τα πόδια την προσπάθεια του Ντίνα, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Ο Πλατανιάς γενικά είχε μπει πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του ματς.

Τσόρι σε Ντουρμάζ και 1-0!

Στο 11ο λεπτό ο Τσόρι βρίσκει χώρο και 'σπάει' εξαιρετικά την μπάλα στον Ντουρμάζ που βγαίνει τετ α τετ με τον Ολιμπά για να κάνει το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι ουσιαστικά στην πρώτη στιγμή που πήραν μέτρα στο γήπεδο είδαν τον Αργεντίνο να δίνει εξαιρετική ασίστ και τον Σουηδό με πολύ καλό πλασέ να βρίσκει δίχτυα.

Και φυσικά η άμυνα του Πλατανιά σε αυτήν την φάση βρέθηκε για τα καλά εκτεθειμένη. Ο Σουηδός μάλιστα είχε να βάλει γκολ με τον Ολυμπιακό από τον περασμένο Φλεβάρη. Πρέπει επίσης να τονιστεί πως πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε 18 διαφορετικούς σκόρερ ενώ φέτος μετράει ήδη 5.

Η πίεση και το δοκάρι του Ντομίνγκες

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε κατά κάποιον τρόπο τους παίκτες του Σίλβα που επιχείρησαν να 'ανοίξουν' και άλλο το παιχνίδι τους και να βρουν και άλλα κενά στα μετόπισθεν του Πλατανιά. Στο 24' από ένα λάθος διώξιμο στην άμυνα των Χανιωτών μετά την σέντρα του Πάρντο η μπάλα λίγο έλλειψε να μπει γκολ με τον Ολιμπά να την διώχνει στο... τσακ. Λίγο μετά ο Σιόβας είχε μία κεφαλιά άουτ και ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για το 2-0.

Πάρντο και Ντουρμάζ άλλαξαν πλευρές και οι ερυθρόλευκοι 'επιχειρούσαν' κυρίως από τα άκρα, ωστόσο ο Πλατανιάς παρέμεινε 'σφιχτός' και μετά το 1-0. Στο 37' ένα καλό σουτ από τον Μιλιβόγιεβιτς πέρασε λίγο άουτ. Στο 44' ο Τσόρι έκανε μία σουτάρα έξω από την περιοχή που βρήκε στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας 5 τελικές έναντι 2 του Πλατανιά και με το 'ισχνό' 1-0.

Ξεκίνημα με φάση από Πλατανιά και 2-0 ο Τσόρι

Στο 46' ο Πλατανιάς είχε ένα αρκετά καλό σουτ του Γιακουμάκη, που μπλόκαρε ο Ρομπέρτο, μπαίνοντας έτσι καλά και στο ξεκίνημα του Β' μέρους. Στο 52' όμως οι ερυθρόλευκοι έφτιαξαν ακόμα μία πολύ ωραία φάση.

Ο Ιντέγιε που έως τότε δεν είχε φανεί πήρε την μπάλα, την γύρισε με τακουνάκι στον Τσόρι, ο οποίος πέρασε με άνεση τον Μπανανά και με σούπερ τελείωμα έκανε το 2-0. Τα μεγάλα κέφια του Τσόρι ξεσήκωσαν για τα καλά την κερκίδα που ζητούσε επιτακτικά τη νίκη.

Σκόρερ και ο Μαζουάκου και 3-0

Το... κοντέρ συνέχισε να γράφει για τον Ολυμπιακό. Μετά από λάθος των παικτών του Πλατανιά ο Μαζουάκου πήρε μέτρα και συνεργάστηκε με τον Ντουρμάζ για να πάρει την κατάλληλη στιγμή την ασίστ από τον Σουηδό και από κοντά να κάνει το 3-0.

Χαμένο πέναλτι Τσόρι και ντεμπούτο Ερνάνι

Στο 62' ο Πάρντο κέρδισε πέναλτι από τον Βάντερσον. Ο Τσόρι ανέλαβε να το εκτελέσει με τον Ολιμπά να αποκρούει εξαιρετικά. Στο 65' ο Σίλβα έριξε στο παιχνίδι τον Ερνάνι, με τον Πορτογάλο να κάνει ντεμπούτο ενώ έβαλε και τον Φορτούνη για να πάρει χρόνο στα πόδια του ενόψει Μπάγερν.

Σουτάρα Πάγκαλου, κεφαλιά Μπανανά για το 3-1 και αμυντικά προβλήματα

Στο 70' ο Πλατανιάς είχε μία πολύ καλή φάση για γκολ με την σουτάρα του Πάγκαλου, την οποία απέκρουσε ο Ρομπέρτο. Ένα λεπτό μετά έπειτα από εκτέλεσε κόρνερ ο εντελώς αμαρκάριστος Μπανανά έκανε με κεφαλιά το 3-1. Στο 73' σούταρε και ο Στανισάβλιεβιτς για να πει 'όχι' ο Ρομπέρτο.

Στην συνέχεια της αναμέτρησης υπήρξαν και άλλες φάσεις και από τις δύο πλευρές. Πλην όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Ο δείκτης του σκορ έμεινε στο 3-1. Στο 82' ο Φορτούνης είχε μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ που πέρασε λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός παντως από το 70' και μετά έβγαλε ξανά αρκετά και σοβαρά αμυντικά προβλήματα. Σε σημείο που ο Καμπιάσο να γυρίσει πίσω και να λειτουργεί σαν 3ος στόπερ για να δώσει σημαντικές βοήθειες στην άμυνα.

Στο 85' ο Πάγκαλος είχε χαμένη ευκαιρία με το σουτ του να βρίσκει πάνω στον Ομάρ. Στο 89' κακώς δεν μέτρησε το γκολ του Καμπιάσο, καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ενώ δεν ήταν. Στις καθυστερήσεις ο Ρομπέρτο είχε ακόμα μία σημαντική και καλή επέμβαση σε νέο σουτ του Πάγκαλου.

MAN OF THE MATCH: Ρομπέρτο και Τσόρι μοιράζονται τον τίτλο. Ο πρώτος έπιασε πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα, κάνοντας μία πολύ σημαντική επέμβαση και ο δεύτερος για ένα μεγάλο διάστημα ήταν ότι καλύτερο δημιουργικά και επιθετικά. Στο Α' μέρος είχε την ασίστ για το γκολ του Ντουρμάζ και ένα σουτ στο δοκάρι. Στο Β' σκόραρε μετά την ασίτ του Ιντέγιε με τακουνάκι. Το... μελανό του σημείο ήταν το χαμένο του πέναλτι στο 63'. Ο Τσόρι πάντως έφτασε αισίως τα 30 γκολ. Ο Ρομπέρτο από την άλλη είχε και άλλες πολύ καλές επεμβάσεις στο ματς. Ιδίως στο Β'...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Ντουρμάζ εκτός από σκόρερ ήταν και άκρως θετικός στο ματς. Είναι και ο παίκτης που δίνει την ασίστ για γκολ στον Μαζουάκου. Πέραν αυτού από τον Πλατανιά προσπάθησε πολύ ο Πάγκαλος, που είχε και καλές φάσεις για γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πάρντο και ο Ιντέγιε. Ο Κολομβιανός παρά την κινητικότητά του έκανε αρκετά λάθη στην επίθεση και τακτικά δείχνει πως θέλει... δουλειά ακόμα. Ο Ιντέγιε Μπράουν στην πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα έδειχνε τις περισσότερες φορές 'αποκομμένος' από το παιχνίδι της ομάδας του. Αυτό ιδίως στο Α' μέρος.

Πάλεψε αρκετά, κέρδισε κάποια φάουλ αλλά η αντίπαλη άμυνα δεν ένιωσε την παρουσία του στον βαθμό που θα έπρεπε. Και όλα αυτά και ας είχε συμμετοχή στην φάση του γκολ του Τσόρι με την ασίστ του. Σε αυτήν την κατηγορία από τον Ολυμπιακό μπαίνουν και οι Μιλιβόγιεβιτς και Σιόβας. Κατά τα άλλα για ένα σημαντικό κομμάτι του ματς ήταν 'άφαντη' η μεσοεπιθετική γραμμή του Πλατανιά ενώ και η άμυνά του σε κάποιες φάσεις ήταν... αλλού για αλλού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Θανάση Ντίνα, που στο 2ο λεπτό δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρομπέρτο από τα 11 βήματα. Εάν είχε προηγηθεί ο Πλατανιάς σε εκείνο το σημείο ίσως να είχε άλλη τροπή το παιχνίδι. Ενδεχομένως οι Χανιώτες να μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Καλογερόπουλος ελέγχεται δεδομένα για την φάση της υπόδειξης του πέναλτι πάνω στον Μανουέλ Ντα Κόστα. Μόνο ξεκάθαρο δεν είναι πως ο διεθνής Μαροκινός ανατρέπει τον αντίπαλό του για να υποδειχθεί μετά η εσχάτη των ποινών. Και αυτό παρότι φαίνεται να κάνει κίνηση για να βρει το πόδι του αντιπάλου του (σ.σ. Γιακουμάκη). Λάθη έγιναν και σε φάουλ και στο κομμάτι του πειθαρχικού ελέγχου ενώ αμφισβητούμενο είναι και το πέναλτι που δίνεται υπέρ του Πάρντο απο τον Βάντερσον. Ουσιαστικά ήταν δύο πέναλτι που θα μπορούσαν να μην δοθούν καν. Επίσης κακώς ακυρώνεται ως οφσάιντ το γκολ του Καμπιάσο. Συνολικά ιδιαίτερα κακή η διαιτησία σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι...

Σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό κυρίως στο 2ο ημίχρονο κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 σε βάρος του Πλατανιά. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπήκαν καλά στο ματς και θα μπορούσαν να βρεθούν και πίσω στο σκορ με το πέναλτι του Ντίνα, ωστόσο ακολούθως ανέκαμψαν και με μπροστάρη τον Τσόρι κατάφεραν να σκοράρουν και να φτάσουν σε ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα.

Ο Πλατανιάς από μέρους του πάλεψε αρκετά στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων ενώ βελτίωσε αρκετά την εικόνα του από το 70' και μετά, όπου οι Πειραιώτες άρχισαν να κατεβάζουν στροφές και ενώ παρουσίασαν ξανά αμυντικά προβλήματα. Γενικά οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα δεν έκαναν ένα εξαιρετικό ματς, έχοντας απλά κάποια καλά διαστήματα. Ακόμα και έτσι όμως απέσπασαν ένα ακόμα 'τρίποντο' και τώρα βλέπουν μόνο το ματς με την Μπάγερν Μονάχου. Έναν μεγάλο και σπουδαίο αγώνα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ στο Καραϊσκάκη. Και φυσικά ο Σίλβα έχει να τσεκάρει τα αρνητικά του αγώνα για να ετοιμάσει ανάλογα την ομάδα του για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα