Όλτρα: «Η νοοτροπία μας πρέπει να αλλάξει, όλα είναι δικαιολογίες...»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Χοσέ Λουίς Όλτρα, μίλησε ενόψει της αυριανής αναμέτρησης κόντρα στην ΕΝΠ στην «Αρένα», μια στροφή πριν την έναρξη των πλέι-οφ του Πρωταθλήματος Cyta.

• Η Ανόρθωση για τον Κυπριανό και την Αναστασία

• Ο ΑΠΟΕΛ υπενθυμίζει στους φίλους της ομάδας

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός τεχνικός των Λαρνακέων

δήλωσε:

«Έχουμε ακόμη ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, πρέπει αν είμαστε απόλυτα ανταγωνιστικοί, το πιο σημαντικό είναι να είαμστε απόλυτα συγκεντρωμένοι μόνο σε αυτήν την αναμέτρηση, να νικήσουμε και να πάμε με καλό feeling στα πλέι οφ.

Πολύ καλή ομάδα η ΕΝΠ, με καλό προπονητή, ξέρει τι παίζει μέσα στο γήπεδο, ίσως έχει λιγότερους βαθμούς απ’ όσους άξιζε και είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είναι επικίνδυνος αντίπαλος, δεν χρειάζεται να θυμηθούμε ότι έχουμε αφήσει εντός έδρας βαθμούς απέναντι σε Δόξα και Ακρίτα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στις νίκες στο πρωτάθλημα».

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει κάτι εν όψει της διπλής επιβάρυνσης: «Πάντα προσπαθώ να σκέφτομαι και να υλοποιώ αλλαγές για το καλό της ομάδας. Προτεραιότητά μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά και η Ευρώπη είναι σημαντική για όλους μας. Θα προσπαθήσω να πάρω τις καλύτερες αποφάσεις για την ομάδα και να σκεφτώ αλλαγές για να βελτιωθούμε στο πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο».

Για τις απουσίες και την αιτία για τις τρεις αγωνιστικές άνευ νίκης στο πρωτάθλημα: «Σανχούρχο και Τόμοβιτς είναι τιμωρημένοι, Γκαρθία και Γκιούρτσο είναι τραυματίες, Γκρομόφ και Άλτμαν είναι στην αποστολή, αλλά δεν είναι 100% έτοιμοι. Το λάθος στις περασμένες αγωνιστικές είναι ότι δεν νικήσαμε. Με τον Ακρίτα δεν παίξαμε καλά, κόντρα στην ΑΕΛ ήταν πολύ καλύτερη η αντίπαλος, με τον Απόλλωνα αξίζαμε περισσότερα. Πρέπει να παίξουμε ξανά στο πρωτάθλημα, όπως παίζουμε στην Ευρώπη. Η νοοτροπία μας στο πρωτάθλημα πρέπει να αλλάξει».

Για την επιρροή της Ευρώπης στο πρωτάθλημα και πότε θα συνεισφέρουν ουσιαστικά οι μεταγραφές Ιανουαρίου: «Η Ευρώπη πάντα επηρεάζει, δημιουργεί κόπωση, είναι απαιτητικά παιχνίδια. Όταν παίζουμε στην Ευρώπη, η σκέψη στη διάρκεια της εβδομάδας είναι σ’ εκείνο το παιχνίδι. Όλα αυτά δεν βοηθούν, είναι αλήθεια, αλλά όλα είναι δικαιολογίες. Δουλειά μου είναι να αναλύω την απόδοσή μας. Πρέπει να βελτιωθούμε και προφανώς να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις.

Είμαι ικανοποιημένος με τους νεοφερμένους του Ιανουαρίου, ο Γκρόμοφ είχε το πρόβλημα και δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, Γιάκολις και Νίκολιτς παίζουν περισσότερο και αυξάνουν το επίπεδο ανταγωνισμού στην ομάδα. Μπορούν να προσφέρουν περισσότερα, αλλά χρειάζονται χρόνο. Είναι καλοί παίκτες κι επαγγελματίες, χαίρομαι που τους έχω, αλλά σημασία δεν έχει το επίπεδο μόνον αυτών των τριών, αλλά όλης της ομάδας».

Για το πώς σκοπεύει να διαχειριστεί τα παιχνίδια με τη Γουέστ Χαμ σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν: «Δεν έχω σκεφτεί ακόμη τον αγώνα με τον αγγλικό σύλλογο, έχω ασχοληθεί μόνο με την αναμέτρηση με την ΕΝΠ. Μετά από αυτό το παιχνίδι θα ασχοληθούμε με τη Γουέστ Χαμ και θα συνυπολογίσουμε το όλο σκηνικό σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά θα τα βλέπουμε ένα προς ένα, καθώς έρχονται».

Το μήνυμα προς τον κόσμο: «Μπορώ μόνο να τον ευχαριστήσω για τη στήριξη και την ενθάρρυνση. Χίλιοι οπαδοί στη Σλοβακία ήταν ένα από τα ωραιότερα πράγματα που έχω βιώσει. Είμαστε σε μια καθοριστική στιγμή της περιόδου, ξέρουν ότι χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους και ότι είναι σημαντικοί για μας. Μας δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν και το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλτρα,oltra