Το «θαύμα» του πρώτου συρμού: Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση του 20χρονου που βρέθηκε εκτός τρένου

Ολοκληρώνονται οι έρευνες για αγνοούμενους στα Τέμπη. Δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο Λάρισας με γονείς να περιμένουν να πάρουν τις σορούς των παιδιών τους.Αυλαία πέφτει το μεσημέρι της Παρασκευής (3/3) στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Η πορεία των ερευνών Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι…

Δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο Λάρισας

Παράλληλα, σήμερα ξεκινά και η παραλαβή των σορών, με 24 από αυτές να έχουν ταυτοποιηθεί. Η κατάσταση στο νοσοκομείο Λάρισας είναι ιδιαίτερα «βαριά»,

καθώς οι χαροκαμένοι γονείς περιμένουν να παραλάβουν τις σορούς των παιδιών τους που χάθηκαν μέσα σε μια στιγμή.

Για την ώρα, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται στους 57, ενώ 48 άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι, με 6 να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι αγνοούμενοι που είχαν δηλωθεί στην ΕΛ.ΑΣ ήταν 56, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο της ανάλυσης DNA 20 άνθρωποι, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η διαδικασία και για τους υπόλοιπους βρίσκεται σε εξέλιξη. Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

Στη ΜΕΘ ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (3/3), ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός επιβεβαίωσε ότι είναι στο νοσοκομείο ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι και βρίσκεται στη ΜΕΘ. Πρόκειται για έναν 20χρονο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία.

Υπενθυμίζεται πως το βαγόνι, στο οποίο επέβαινε έχει καταστραφεί πλήρως και ο ίδιος είχε εκτοξευτεί στα χωράφια.

«Η κατάσταση του είναι σταθερά κρίσιμη», είπε. «Προσπαθούμε για το καλύτερο», πρόσθεσε.

Η κατάσταση των άλλων τραυματιών

«Έχουμε και κάποιους τραυματίες που έχουν χειρουργηθεί. Στο νοσοκομείο μας έγιναν 20 εισαγωγές, οι 15 έχουν μείνει, και είναι σε καλή κατάσταση, 5 πήραν εξιτήριο. Κάποιοι έχουν χειρουργηθεί και κάποιοι θα χειρουργηθούν με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία» ανέφερε ο κ. Κομνός.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο τις πρώτες ώρες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. «Όταν μας ειδοποίησαν αμέσως μετά το ατύχημα, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, καθώς εφημέρευε το πανεπιστημιακό Λάρισας, σε μισή ώρα ήμασταν έτοιμοι να αποδεχθούμε ασθενή». Στον τόπο του ατυχήματος ήταν 40 ασθενοφόρα, ανέφερε.

«Κάτι τέτοιο είχα ζήσει 20 χρόνια πριν, όταν είχαμε το τροχαίο των Τεμπών με τα παιδιά. Οι ίδιες διαδικασίες, δυστυχία» θυμάται ο κ. Κομνός.

Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ στη Λάρισα είπε ότι οι συγγενείς υποστηρίχθηκαν ψυχολογικά από τις πρώτες ώρες ενώ ήδη έχει γίνει ταυτοποίηση σε 7 άτομα.

Το Σάββατο (4/3) η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη του ΟΣΕ

Όσο για τον 59χρονο σταθμάρχη του ΟΣΕ, η απολογία του θα γίνει αύριο, Σάββατο (4/3). «Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί», είπε ο δικηγόρος του, Στέφανος Παντζαρίδης. «Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αυτό το οποίο μετράει είναι “να ψάξουμε ότι το δέντρο αλλά το δάσος”» σημείωσε.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμάρχης είναι η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (κακούργημα), όπως και ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες κατά συρροή εξ αμελείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρίσιμη, 20χρονου,krisimi, 20chronou