Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη ΓΔ του ΥΠΕΞ στην Ιορδανία

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, διήμερη επίσκεψη εργασίας του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Αλέξανδρου Ν. Ζήνων, στην Ιορδανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Ζήνων συνόδευσε τον Υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαΐδη, σε συνάντηση με τον Πρίγκηπα Faisal Ibn Al-Hussein,Υπαρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς ασφάλειας και άμυνας.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής είχε συνάντηση με τον Manar Aldabbas, Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων της Βασιλικής Αυλής, κατά την οποία, κύριο αντικείμενο συζήτησης

αποτέλεσε η διμερής συνεργασία Κύπρου-Ιορδανίας αλλά και η τριμερής συνεργασία με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της τριμερούς συνάντησης κορυφής που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στην Κύπρο.

Το απόγευμα, ο Γενικός Διευθυντής είχε διαβουλεύσεις με την Πρέσβη Areej Hawamdeh, Αναπληρωτή Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, μετά το πέρας των οποίων, ο κ. Ζήνων υπέγραψε, εκ μέρους της Κύπρου, Μνημόνιο Συναντίληψης με το Διπλωματικό Ινστιτούτο της Ιορδανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα