Ολοήμερη απεργία αποφάσισε η ΠΟΕΔ για την ερχόμενη εβδομάδα

Ολοήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισε σε χθεσινή έκτακτη συνεδρία του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, ως άμεση αντίδραση στην ψήφιση του Νομοσχεδίου για το Νέο Σύστημα Διορισμών .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι μετά την χθεσινή ψήφιση του Νέου Συστήματος Διορισμών από την Ολομέλεια της Βουλής, ουσιαστικά

στην ΠΟΕΔ δεν έμενε άλλο περιθώριο από το να ληφθούν δυναμικά μέτρα ως αντίδραση στην «θυματοποίηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν αθροιστική υπηρεσία που ξεπερνά κατά πολύ τους 30 μήνες και ενώ έπρεπε να αναγνωριστούν ως εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, το Υπουργείο και η Βουλή τους έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα».

«Την ίδια ώρα, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την προχειρότητα που καταγράφεται όλους αυτούς τους μήνες σε σχέση με το Νέο Σύστημα Διορισμών. Στις συνεδρίες της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής σωρεία ζητημάτων και ερωτημάτων που τέθηκαν με σκοπό να απαντηθούν αρμοδίως και γραπτώς, κυρίως από το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει δοθεί καμία τέτοια απάντηση, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα ζητήματα και ερωτήματα να μένουν μετέωρα και αναπάντητα. Παρόλα αυτά, φέρουν ευθύνη και οι ίδιοι οι Βουλευτές οι οποίοι προχώρησαν στην συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου», πρόσθεσε.

Ο κ. Φυλακτού είπε ότι η χθεσινή απόφαση του ΔΣ για ολοήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα και σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, αποτελούσε μονόδρομο για την Οργάνωση.

Σημείωσε ότι σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, το πρωί, η ΠΟΕΔ θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για την ολοήμερη απεργία, καθώς και τα άλλα μέτρα που έχουν αποφασιστεί.

«Το σίγουρο είναι ότι η ΠΟΕΔ θα αξιοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της, περιλαμβανομένων και των προσφυγών στα δικαστήρια για την νομοθεσία και τις πρόνοιες της, προκειμένου να δικαιωθούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί. Η έναρξη της χρονιάς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δεν θα είναι σίγουρα ομαλή και αυτό το λέμε από τώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φυλακτού είπε ότι τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν την Τρίτη 6 Ιουνίου και θα ανακοινωθούν την άλλη ημέρα.

Σε ερώτηση για το πότε αλλάζει η ηγεσία της ΠΟΕΔ, ο κ. Φυλακτού είπε ότι η ηγεσία της Οργάνωσης θα αλλάξει στις 22 Ιουνίου 2017.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της για την ψήφιση του Νέου Συστήματος Διορισμών από την Ολομέλεια της Βουλής, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει ότι «πρόκειται για μια ανεύθυνη και επικίνδυνη, πλειοψηφική (με τις ψήφους ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ), απόφαση της Βουλής, υπό την αδικαιολόγητη, ασφυκτική πίεση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού».

«Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα των έκτακτων συναδέλφων που υπηρέτησαν στο Δημόσιο για τριάντα και πλέον μήνες, η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε στην προώθηση του νομοσχεδίου για το ΝΣΔ, αγνοώντας την απαίτηση που οι ίδιοι οι Βουλευτές είχαν διατυπώσει, για γραπτές απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων. Η δυναμική αντίδραση είναι πλέον μονόδρομος, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των επηρεαζόμενων συναδέλφων», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι δεν τίθεται θέμα υποχώρησης στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων για τους έκτακτους συναδέλφους τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα