Ολλανδός Πρωθυπουργός: Να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές

Η ολλανδική κυλιόμενη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έχει ως στόχο "να θέσει φραγμό στις μεταναστευτικές ροές το συντομότερο δυνατό", σύμφωνα με τα όσα είπε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μ.Rutte, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα ότι πρέπει να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές πριν από την Άνοιξη.

Διαβεβαίωσε δε, ότι "η ολλανδική προεδρία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μηδενίσει τις μεταναστευτικές ροές, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι αριθμοί αυτοί δεν είναι διαχειρίσιμοι".

Προκειμένου να καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό, σύμφωνα με την Ολλανδική

Προεδρία του Συμβουλίου, η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ τον περασμένο Νοέμβριο και ειδικότερα τη δέσμευση για καλύτερη φύλαξη των συνόρων της με την Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο M.Rutte, εξίσου σημαντικό είναι τα κράτη μέλη της ΕΕ να φροντίσουν ώστε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για ισομερή καταμερισμό των προσφύγων, "κάτι που η ολλανδική προεδρία έχει αναγορεύσει ως ύψιστη προτεραιότητά της".

"Πρέπει να εκλείψει η τάση οι πρόσφυγες να υποβάλλουν αιτήσεις εδώ και εκεί" υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Ολλανδός πρωθυπουργός. "Πρέπει δηλαδή να πάψει να υφίσταται η ιδέα ότι ο κάθε πρόσφυγας θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει μόνος του για το πού θα μπορεί να υποβάλλει αίτημα χορήγησης ασύλου, στο Αμβούργο ή το Βίλνιους", πρόσθεσε ο M. Rutte. "Η Ευρώπη πρέπει να το αποφασίζει αυτό", ξεκαθάρισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός. "Μέχρι την Άνοιξη πρέπει να έχει αντιμετωπιστεί το θέμα". συμπλήρωσε.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός υπονόησε ότι το όλο θέμα πρέπει να έχει διευθετηθεί πριν βελτιωθεί ο καιρός την άνοιξη οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες από την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική να θελήσουν να διασχίσουν τη Μεσόγειο προκειμένου να έλθουν στην Ευρώπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα