Όλα για όλα για τον τελικό του ύψους, γράφουμε ιστορία!

Ιστορία γράφουν τα ξημερώματα Τετάρτης (17/08) στις 02:30 το πρωί (ώρα Κύπρου) οι Κυριάκος Ιωάννου και Δημήτρης Χονδροκούκης. Οι δύο αθλητές του ύψους αγωνίζονται στον τελικό του ύψους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σε μία στιγμή πρωτόγνωρη για τον κυπριακό στίβο. Με το 2.26μ. που έκαναν στον προκριματικό της Κυριακής (14/08) πέρασαν στον τελικό (ζωντανά από το ΡΙΚ), όπου

προκρίθηκαν συνολικά δεκαπέντε αθλητές.

Ρίο / Ηρόδοτος Μιλτιάδους *

* Απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Είναι η πρώτη φορά που δύο αθλητές της Κύπρου βρίσκονται μαζί στο start list σε τελικό στίβου στους Ολυμπιακούς. Μόνο δύο προκρίσεις πανηγύρισε η Κύπρος σε τελικό στίβου από το 1980 μέχρι σήμερα, αυτή του Κυριάκου Ιωάννου το 2012 στο Λονδίνο και αυτή του Απόστολου Παρέλλη φέτος στη δισκοβολία. Με την πρόκριση στον τελικό, ο Κυριάκος Ιωάννου γίνεται παράλληλα ο πρώτος Κύπριος αθλητής στην ιστορία που προκρίνεται σε δύο Ολυμπιακούς τελικούς.

Οι στόχοι τους

Ο αθλητής του ΓΣΟ, που προπονείται από τον Δημήτρη Ευθυμίου, βάζει ψηλά τον πήχη ενόψει του τελικού. Αν και ταλαιπωρημένος από τραυματισμός, έχει την εμπειρία του 2012 και πολλές παραστάσεις σε σπουδαίους αγώνες, που θα αποτελέσουν όπλα στην προσπάθεια του για διάκριση. Ο ίδιος μας είπε ότι στόχος του είναι η παρουσία στην εξάδα, ενώ λέει πως όλες οι θέσεις, από την πρώτη μέχρι τη 15η, είναι ανοικτές.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης του ΓΣΠ, ο οποίος έχει προπονητή τον πατέρα του Κυριάκο, αγωνίζεται για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως με έναν τίτλο παγκόσμιου πρωταθλητή το 2012 (εκπροσωπώντας την Ελλάδα) στον κλειστό στίβο και παρουσία το 2015 στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Πεκίνου, δεν υστερείται παραστάσεων. Κρυφή ελπίδα του ιδίου είναι να πάρει ψηλό πλασάρισμα στην οκτάδα, αν και φροντίζει να κρατά χαμηλούς τόνους.

Photos by: Selene Alexia

Keywords
Τυχαία Θέματα