Ο Μπολτ προκαλεί τον Νίκερκ σε αγώνα 300μ!

Ο Γουέιντ φαν Νίεκερκ από τη Νότια Αφρική «έσπασε» τα χρονόμετρα στον τελικό των 400μ ανδρών στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αφού πήρε την πρώτη θέση με 43.03, που είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Αμερικανός, Μάικλ Τζόνσον, με 43.18 από τις 26 Αυγούστου 1999 στη Σεβίλη.

Ο Γιουσέιν Μπολτ κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του, αφού στον τελικό των 100μ πήρε την πρώτη θέση με 9.81. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ ήταν για μία ακόμη φορά ανίκητος, αφού ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να τον κερδίσουν οι αντίπαλοί του.

Οι δύο τους είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές

των αγώνων στο Ρίο. Πάνως τους έχουν πέσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Νοτιοαφρικανός δρομέας αποκάλυψε, μάλιστα, πως ο Μπολτ είχε προβλέψει την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ:

«Ημουν στην Τζαμάικα την Ανοιξη για δύο εβδομάδες προπόνηση με την ομάδα του Μπολτ. Μετά από λίγες ημέρες μου είπε πως θα καταρρίψω το ρεκόρ στο Ρίο. Είχα γελάσει τότε, καθώς ήξερα πόσο δύσκολο ήταν. Φαίνεται πως ο Γιουσέιν ξέρει καλύτερα από μένα τις δυνατότητες μου».

Ο Μπολτ είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στα 400μ., αλλά εγκατέλειψε την προσπάθεια, καθώς δεν του άρεσε η προπόνηση για το αγώνισμα αυτό, ενώ ο φαν Νίεκερκ είναι το νέο μεγάλο φαινόμενο του παγκόσμιου στίβου.

Οι δυνατότητες του είναι μοναδικές, καθώς είναι ο μοναδικός αθλητής στον κόσμο και στην ιστορία του στίβου που έχει τρέξει τα 100μ, κάτω από τα δέκα δευτερόλεπτα (9.98 το 2016), τα 200μ, κάτω από τα 20 δεύτερα (19.94 την περασμένη χρονιά) και τα 400μ κάτω από τα 44 δευτερόλεπτα!

Ο Μπολτ, που δεν έχει αντίπαλο, ψάχνει για μια πρόκληση. Εστω και εκτός επίσημων αγώνων. Ετσι για να τεστάρει τον εαυτό του και να αποδείξει, ίσως, πως είναι ο κορυφαίος αθλητής στον κόσμο. Γι' αυτό το λόγο σκέφθηκε μια απίθανη πρόκληση και πρότεινε να διαγωνιστεί τον φαν Νίεκερκ σε μια κούρσα 300 μέτρων!

«Ελπίζω την επόμενη σεζόν, αν είμαι σε καλή κατάσταση και ο προπονητής μου το επιτρέψει, να έχουμε την ευκαιρία να τρέξουμε. Θα ήθελα πραγματικά να τον ανταγωνιστώ στα 300 μ., θα ήταν πολύ καλός αγώνας», δήλωσε σχετικά ο Μπολτ μιλώντας στην εφημερίδα της Αυστραλίας, «Sydney Morning Herald», ενώ δεν έδειξε να πτοείται από το γεγονός ότι ο Φαν Νίκερκ έτρεξε τα πρώτα 200 μέτρα σε 19,94.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να με κερδίσει στα 200μ. Δεν ανησυχώ γι' αυτό. Σίγουρα, όμως, θα είναι μια μεγάλη μάχη, καθώς στα τελευταία 100μ. ο Γουέιντ θα είναι καταπληκτικός. Του το έχω προτείνει ήδη και δεν αποκλείεται να δείτε αυτή τη μεγάλη κούρσα».

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα