Οκτώ ημέρες υπό κράτηση οι συλληφθέντες για ΧΥΤΑ & ΧΥΤΥ

Σε 8 ημέρες υπό κράτηση τίθενται οι συλληφθέντες για το μεγάλο σκάνδαλο με μίζες σε ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Λάρνακας, σύμφωνα με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου που εκδόθηκε πριν λίγο.

Eντωμεταξύ, πολύωρη υπήρξε η διαδικασία των ενταλμάτων προσωποκράτησης των φερόμενων ως υπόπτων. Η διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο Επαρχιακό
Δικαστήριο Πάφου και ενώπιον Δικαστηρίου παρουσιάστηκαν 8 άτομα, πλην του Σάββα Βέργα καθώς επίσης και των τριών υπόπτων οι οποίοι βρίσκονται εκτός Κύπρου.

Συγκεκριμένα τα πρόσωπα που παρουσιάστηκαν είναι ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρτζιάτης, ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης, ο επιβλέπων τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσης Μιχάλης Πάντης, οι τρεις λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος, Χριστάκης Πέτρου, ο πρώην λειτουργός του ΥΠΕΣ Γιώργος Κουλαππής, καθώς και ο γιος του Νίκος Κουλαππής, γιατρός.

Επιπλέον, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ακόμη ότι ένας εκ των καταζητούμενων, για τον οποίο εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα, ο Ιμάρ Μπακλέρ πολιτικός μηχανικός στην Ελέκτορ, πήρε μίζες από τον Κόκοτση 197,400 ευρώ οι οποίες κατέληγαν στον τρίτο ύποπτο Αντώνη Κουρουζίδη, στον τέταρτο ύποπτο Στέλιο Παπαδόπουλο και στον πέμπτο ύποπτο Χρηστάκη Πέτρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα