Οίκοι ευγηρίας "κολαστήρια"-Νηστικοί,αφύλακτοι ένοικοι (vid)

Σοκάρουν οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν σε οίκους ευγηρίας. Όλα αυτά, μετά τον φρικτό θάνατο που βρήκε 70χρονος σε οίκο ευγηρίας στη Λεμεσό, όταν οικιακή βοηθός, εργαζόμενη του οίκου, τον στραγγάλισε προκειμένου να τον μεταφέρει στο δωμάτιό του.

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας Ειρήνη Παπαθεοδούλου η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι έλεγχοι του γραφείου είναι τακτοί και απροειδοποίητοι. Η κ.Παπαθεοδούλου σημείωσε

ότι σε δυο περιπτώσεις ελέγχων εντοπίστηκε εγκλεισμός ενοίκων σε δωμάτια, ενώ σε άλλη περίπτωση ο νυκτερινός φροντιστής κοιμόταν.

Αυτεπάγγελτη έρευνα ΓΕΔ για οίκους ευγηρίας

Σε άλλες περιπτώσεις έδιδαν μειωμένη τροφή στους ενοίκους χωρίς συνοδευτικά. Στην εκπομπή εξάλλου φιλοξενήθηκε και ο εκπρόσωπος του παρατηρητηρίου οίκων ευγηρίας, Δήμος Αντωνίου ο οποίος σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει επαρκές νομικό πλαίσιο ενώ με την σειρά του κατήγγειλε ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν ενώπιον του παρατηρητηρίου φροντιστές τάιζαν ηλικιωμένους με το ζόρι, τους έριχναν τα χάπια της πίεσης στη σοφίτα ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις ξυλοδαρμών σε ενοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα