Τούρκος υπουργός Άμυνας επιβεβαιώνει για S-400

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νουρετίν Τζανικλί, επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε η συμφωνία αγοράς 4 συστοιχιών αντιαεροπορικής άμυνας S-400 μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Ο Τζανικλί, ο οποίος συνοδεύει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τυνησία, κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της ρωσικής εταιρίας αμυντικής βιομηχανίας, Σεργκέι Τσεμέζοφ, ότι η Τουρκία αγόρασε από τη Ρωσία 4 συστοιχίες συστημάτων αντιαεροπορικής

άμυνας S-400 έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες μεταδόθηκαν από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης απάντησε:

«Σωστά, έτσι έγινε. Δύο συστήματα, 4 συστοιχίες ολοκληρώθηκε όλη τη συμφωνία. Στην ουσία το θέμα ήταν η υπογραφή ενός δανείου. Πιο συγκεκριμένα συζητήσαμε για το αν θα πάρουμε δάνειο ή θα το χρηματοδοτήσουμε εμείς. Και τελικά καταλήξαμε στην άποψη να πληρώσουμε ένα μέρος του με δάνειο.

Εξάλλου, η συμφωνία έχει ήδη κλείσει», είπε ο Τζανικλί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν η Ρωσία θα μοιραστεί την τεχνογνωσία της με την Τουρκία για την εγκατάσταση των 2 αντιπυραυλικών, κάτι που ήταν το ‘μήλο της έριδος’ προκειμένου να ‘κλείσει’ η συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα