Οι Κύπριοι δεν πληρώνουν ακριβά τη βενζίνη, λένε οι εταιρίες

Οι Κύπριοι δεν πληρώνουν ακριβά την βενζίνη, υποστήριξε ο Διευθυντής Star Oil Γιώργος Πέτρου, στο πλαίσιο της συζήτησης των τελευταίων ημερών αναφορικά με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Πέτρου ανέφερε ότι στην Κύπρο έχουν αποχωρήσει όλες οι πολυεθνικές

που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των καυσίμων, κι αυτό είναι μια ένδειξη ότι οι τιμές είναι χαμηλές.

«Δεν τους ενδιαφέρει πλέον η κυπριακή αγορά. Τα κέρδη στην Κύπρο είναι πολύ μικρά, γιατί η αγορά μας είναι μικρή, την ώρα που τα έξοδα είναι μεγάλα».

Ο κ. Πέτρου ανέφερε ότι ορισμένοι εμπλεκόμενοι παραπλανούν συστηματικά τον καταναλωτή. Πρόσφατα, είπε, όταν οι τιμές ανέβαιναν, συγκεκριμένη εφημερίδα έγραφε ότι οι τιμές παγκοσμίως πέφτουν, ενώ στην Κύπρο ανεβαίνουν.

«Χθες ακούσαμε κάποιον να λέει ότι το δολάριο αδυνατίζει, ενώ οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν. Αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς το δολάριο έχει ανέβει και είναι σχεδόν ισόνομο με το ευρώ, ενώ τα καύσιμα έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, με βάση τις διεθνείς τιμές, από το τέλος Νοεμβρίου μετά από την απόφαση των παραγωγών να μειώσουν την παραγωγή, άρχισαν να αυξάνονται», επισήμανε.

Όπως είπε, οι εταιρίες από εκείνη την ημέρα δεν εφάρμοσαν αυξήσεις, αλλά όταν έρχονται νέες παραλαβές, ανάλογα με τα αποθέματα των δεξαμενών, αναπροσαρμόζουν τις τιμές. Επιπλέον, είπε ότι τέλος Νοεμβρίου, η τιμή του αργού πετρελαίου κυμαινόταν γύρω στα $47 το βαρέλι, ενώ σήμερα είναι $56, γεγονός που καταδεικνύει τη σημαντική αύξηση στις τιμές.

«Στο λίτρο, η αύξηση των τιμών είναι 6-7 cents», είπε και διευκρίνισε ότι αυτές οι τιμές δεν εφαρμόστηκαν από τις εταιρίες.

Αυτό, πρόσθεσε συμβαίνει γιατί, αν μια εταιρία παραλάβει ακριβό πετρέλαιο, δεν αυξάνει την τιμή του αυτομάτως, αλλά περιμένει και τις άλλες εταιρίες να τις αυξήσουν, όπως κάνουν και οι πρατηριούχοι με τους ανταγωνιστές τους.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα