οι Κούρδοι της Κύπρου

Στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους Κούρδους της Τουρκίας, εντός και εκτός φυλακών, που συνεχίζουν για 58η μέρα την απεργία πείνας τους, 25 περίπου Κούρδοι και Κούρδισσες ολοκλήρωσαν το απόγευμα τη δική τους διήμερη απεργία πείνας, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού.

Την ίδια ώρα εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

της 16ης Απριλίου, για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία, θα είναι αρνητικό για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής στην Κύπρο του κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) Κούρδων της Συρίας, Yasein Tarboush, μέσα από τη διήμερη απεργία πείνας, οι Κούρδοι της Κύπρου θέλουν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στους Κούρδους απεργούς πείνας στην Τουρκία, ζητώντας την απελευθέρωση του ηγέτη τους, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Tarboush εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η προσπάθεια του Ερντογάν "να είναι ο νέος σουλτάνος και δικτάτορας της Τουρκίας" θα αποτύχει, και στο δημοψήφισμα θα επικρατήσει το "όχι" στη συνταγματική μεταρρύθμιση, κάτι το οποίο θα έχει θετικό αντίκτυπο για τους Κούρδους, όπως είπε.

Η απεργία των Κούρδων της Κύπρου, που οργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν "Θεόφιλος", ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε σήμερα στις 18:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα